Komt er toch een Limburgse carnavalsposter?

Foto: Marij Heijligers

Afgelopen week werd bekend dat de Sjeng Kraft Kompenei, De Limburger en de Provincie Limburg dit jaar geen kunstcarnavalsposter zullen uitbrengen.

Ook komt er dit jaar geen lokale Kindercarnavalsposter in Sittard-Geleen. En dat zat kunstenares en carnavalist Marij Heijligers uit Limbricht niet helemaal lekker. Ze maakte zelf drie ontwerpen voor een carnavalsposter en plaatste die op Facebook (zie foto boven dit bericht). En dat leidde tot tal van enthousiaste reacties.

“Ik ben zelfs benaderd door bedrijven in Noord-Limburg die graag zouden willen zien dat de poster in heel Limburg wordt uitgegeven,” aldus Marij, die daarover komende week in gesprek gaat.

Zelf is ze ook al op zoek gegaan naar sponsoren, met name in haar woonplaats Limbricht. Dankzij bijdragen van Schildersbedrijf Marcel Heyligers, BSO Twinnie, vv De Doale en Auwt Prinse Lömmerich wordt een van de drie ontwerpen in een oplage van 1500 exemplaren op A2 formaat (42 x 59,4 cm) gedrukt en gratis verspreid in met name Limbricht. Wanneer en hoe dat gaat gebeuren leest u binnenkort.

En wat als mensen elders binnen de gemeente ook graag een poster zouden willen hebben? “Dan moet de oplage omhoog, maar dat kan alleen als er sponsoren bijspringen,” zegt Marij. Wie daarin interesse heeft of wie wil helpen om een van de twee andere ontwerpen van Marij in druk te realiseren kan contact met haar opnemen via LinkedIn of Facebook.

Cookieinstellingen