Expositie TINY en Workshop Grensmaas in Podiumkerkje Grevenbicht

Werkhaven Trierveld, bij Schipperskerk
Foto: TINY

Van 15 tot en met 23 juni exposeren drie jonge architecten, allen verbonden met Grevenbicht, onder de titel TINY in het Podiumkerkje in Grevenbicht.

Op zondag 16 juni kunnen belangstellenden van 10:00 tot 18:00 uur tevens deelnemen aan de workshop Grensmaas.

Workshop Grensmaas

Grevenbicht en omgeving staan momenteel ten gevolge van het Grensmaasproject behoorlijk onder druk. Oud cultuurlandschap en agrarische activiteit in de uiterwaarden maken plaats voor nieuwe natuur.

De jonge architecten willen in gesprek met de mensen en organisaties uit de omgeving deze ontwikkelingen gebruiken als inspiratie voor een gebiedsvisie met ruimtelijk ontwerp dat in die nieuwe omgeving geplaatst en gebruikt kan worden.

Het doel van de workshop is om een TINY ruimtelijk object te ontwerpen, dat past binnen het landschap van het Grensmaasproject. Zo mogelijk wordt het object later geplaatst in het buitengebied. Belangstellenden voor deze workshop kunnen zich tot en met donderdag 13 juni aanmelden door een e-mail te sturen aan [email protected], onder vermelding van uw naam, e-mailadres en eventueel de naam van uw organisatie.

Tentoonstelling TINY

De drie jonge architecten nemen de architectuurtrend TINY samen met u onder de loep. TINY staat voor klein, maar gaat verder dan alleen TINY wonen. In een interactief TINY manifest met presentaties, een workshop met wandeling en een expositie nemen zij u mee in de ontwerpwereld van de TINY concepten.

Het Podiumkerkje van Grevenbicht wordt speciaal voor deze expositie omgedoopt tot TINY Cathedral in de vorm van een groot ontwerpatelier, waar elke bezoeker kan reageren, meedenken, tekenen, filosoferen en ontwerpen.

Programma

  • Zaterdag 15 juni, 15:00 uur
    Opening tentoonstelling TINY door wethouder Pieter Meekels en Consortium Grensmaas.
    Toelichting workshop door de drie architecten.
  • Zondag 16 juni, van 10:00 tot 18:00 uur
    Workshop TINY
    Doel van deze workshop is om een ruimtelijk ontwerp te maken dat past in het nieuwe buitengebied en dat een functie kan hebben voor de inwoners. De resultaten van de workshop worden verwerkt in de tentoonstelling.

Over de architecten

De architecten Nicole Cloudt (Concept* Cloudt), Rob Pohlen (RUUM_Te Architecten) en Koen Savelkoul (Ontheroad Creatives) vertegenwoordigen alle drie hun eigen architectenbureau. De expositie laat zien hoe TINY een rol speelt in de dagelijkse praktijk van de drie architecten.

Hoewel zowel Nicole Cloudt als Rob Pohlen en Koen Savelkoul zijn afgestudeerd aan de Maastricht Masters of Architecture and Art en op bepaalde punten gelijke denkbeelden erop nahouden, zijn er zeker ook duidelijke verschillen waar te nemen. Wat de drie gemeen hebben is de kritische houding naar hun werk, het op zoek gaan naar eigen/nieuwe oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en de nabije toekomst. Elk van hen heeft echter een eigen visie die tot uiting komt in dit manifest.

Adres: Podiumkerkje, Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht

article
163753
Van 15 tot en met 23 juni exposeren drie jonge architecten, allen verbonden met Grevenbicht,
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/expositie-tiny-en-workshop-grensmaas-in-podiumkerkje-grevenbicht/
2019-06-06T00:05:56+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/06/05235618/grensmaasproject-bij-schipperskerk-trierveld.jpg
drie jonge architecten, Grensmaas, Podiumkerkje Grevenbicht, TINY, workshop