Insecten en andere kriebelbeesten in Kasteelpark Born

Foto: © Kasteelpark Born

Insecten: de een vindt ze supercool, de ander krijgt kippenvel bij het zien van deze kriebelende kruipers.

Onbekend maakt onbemind en daarom zetten we op zondag 18 augustus deze dieren in het zonnetje. Je kunt onder andere meer leren over de wandelende takken, vogelspinnen en kakkerlakken. De dieren van het Kriebelhuis en de Waterwereld heten u welkom. Durf je te komen?

Insectenhotel

In je eigen achtertuin of op je balkon leven heel veel insecten. In de wintermaanden zoeken ze een slaapplekje. Als je een insectenhotel ophangt, maak je heel veel dieren blij. Heb je nog geen insectenhotel? Geen probleem! Voor 10 euro kun je je eigen insectenhotel in elkaar zetten bij de workshoptafel. Neem hem mee en hang hem thuis op! Ook is er een imker aanwezig die je van alles kan vertellen over bijen.

Insecten proeven

Insecten zijn nuttige dieren die in iedere tuin voorkomen. Er zijn veel dieren die ook insecten eten. Wist je dat jij ook insecten kunt eten? Je kunt ze verwerken in allerlei recepten, maar gefrituurd zijn ze erg lekker! Kom je proeven? (deze activiteit is onder voorbehoud). Alle activiteiten zijn van 13:00 tot 16:00 uur en zolang de voorraad strekt.

Ingezzzoemd

In de Wasjbear leer je over de bloemetjes en de bijtjes. Met een binoculair of loep kun je ook diverse insecten van dichtbij bekijken. Hoeveel ogen heeft een spin en waar zitten de ogen van de vijverloper?

Openingstijden

Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 8,50 voor volwassenen. Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00. Aan de kassa zijn voerzakjes en speurtochten te koop.

Kasteelpark Born
Insectenhotel – © Kasteelpark Born
0