Stichting De Laammaekesj presenteert ‘Zitterd Sjittert’

Zittesje vastelaovesvaan
Foto: Stichting De Laammaekesj

Het doel van dit jaar opgerichte Stichting De Laammaekesj is het leveren van een bijdrage aan de instandhouding van de Sittardse cultuur en de Sittardse Carnaval.

Met het evenement ‘Zitterd Sjittert’ geven De Laammaekesj de aftrap voor een reeks gezellige muzikale samenkomsten, waarbij Sittardse artiesten hun favoriete liedjes zingen in het Sittards dialect.

Ein muzikale reis voor en door Laammaekesj

In verband met het enthousiasme waarmee het initiatief van De Laammaekesj is ontvangen krijgt ‘Zitterd Sjittert’ op zaterdag 29 januari 2022 twee uitvoeringen.

De Laammaekesj beloven u twee heerlijke muzikale momenten waarbij u kunt genieten van het beste wat Sittard op muzikaal gebied te bieden heeft: Esther van Cleef, Paul-Jean Jessen, Cyrille Niël, Fieny Cals, Paul Ruigt en Jan van Daal zingen op deze avond hun favoriete nummers in ‘t Sittards dialect met muzikale begeleiding van een afvaardiging van de Sittardse band Loose! Voorbij komen uiteraard de alom bekende Sittardse klassiekers, maar ook wereldwijde hits waarvoor teksten in het Zittesj plat zijn gemaakt.

De presentatie van ‘Zitterd Sjittert’ is in handen van Nicole Schurgers.

Het evenement wordt gehouden bij De Vief Heringe aan de Molenweg 56 in Sittard. Van 16:30 tot 17:30 uur is er een middagsessie, de avondsessie begint om 20:30 uur en duurt tot 21:30 uur.

Entreekaarten kosten 20 euro per persoon, inclusief een borrelplankje en een drankje. Daarnaast biedt de Vief Heringe na afloop van de middagsessie en voor de start van de avondsessie vanaf 18:00 uur een Laammaekesj Buffet aan voor de prijs van 17,50 euro per persoon (reserveer op tijd, want vol=vol!).

Kaarten voor Zitterd Sjittert en voor ‘t Laammaekesj buffet zijn vanaf vrijdag 22 oktober te koop via onderstaande link.

Zittert Sjittert
Zaterdag 29 januari
Locatie: De Vief Heringe, Molenweg 56, Sittard
Eerste sessie: 16:30 – 17:30 uur – entree 20 euro p.p.
Laammaekesjbuffet: 18:00 – 20:00 uur à 17,50 p.p.

Tweede sessie: 20:30 – 21:30 uur – entree 20 euro p.p.