Besluitenlijst week 24 (09-06-2014)

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 24 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt
Subsidieaanvragen Provinciale regeling Stimulering Bouw 3e tranche
Het college dient een tweetal subsidieaanvragen in bij de Provincie Limburg in het kader van de 3e tranche Stimulering Bouw. Voor project de Wissel wordt een subsidiebijdrage gevraagd van 1.182.749 euro en voor project Ontkluizing Keutelbeek een bijdrage van 1.121.000 euro. De totale aanvraag voor deze beide projecten in het kader van Zitterd Revisited bedraagt 2.303.749 euro.
Informatie: John Janssens
Telefoon: 046-4777614
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens
Inhoudelijke en financiële Jaarrapportage 2013 Veiligheidshuis district Sittard
Het college neemt kennis van de jaarrapportage 2013 van het Veiligheidshuis district Sittard. Het college legt deze voor aan regiogemeenten Stein, Beek en Schinnen en rekent het financiële jaar 2013 af conform het financieel overzicht. De raad wordt geïnformeerd via de raadsinformatiebrief.
Informatie: Willemien van der Linden
Telefoon: 046-4777228
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox
Toekenning subsidie i.v.m. invoering publiek wifi in stadscentra van Sittard en Geleen
Om de aantrekkelijkheid van de centra Sittard en Geleen te vergroten, besluit het college om de Stichting Centrummanagement een subsidie van 57.108 euro toe te kennen voor aanleg en beheer van publiek wifi in beide centra. Dit doet het college voor de duur van twee jaren.
Informatie: Maurice Rutten
Telefoon: 046-4778768
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens
Ontwerpbestemmingsplan Westelijke Randweg / Middenweg (KFC)
Het college stemt in met het ontwerp-bestemmingsplan Westelijke Randweg / Middenweg voor de vestiging van Kentucky Fried Chicken en legt dit gedurende zes weken ter visie conform artikel 3.8 Wro.
Informatie: Rob Driessen
Telefoon: 046-4778567
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens
Programma integrale centrumaanpak Sittard en Geleen, evaluatie actielijn parkeren
Het college besluit in principe de tariefreductie parkeertarieven te continueren in afwachting van de integrale afweging van het parkeerdossier conform het gestelde in het coalitieakkoord.
Informatie: Marcel Poeckling
Telefoon: 046-4778554
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens
Versnelling herijking Zitterd Revisited
Het college besluit tot een versnelling van de afronding herijking en actualisatie van het Masterplan Zitterd Revisited en stemt in met de opdracht om uiterlijk 1 september 2014 te beschikken over de noodzakelijke beslisdocumenten voor de aanvraag in het kader van “structuurversterkende projecten” bij de provincie Limburg, zodat nog dit najaar besluitvorming over een mogelijk arrangement met de provincie Limburg kan plaatsvinden.
Informatie: Paula L’Ortye
Telefoon: 046-4778280
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens
Voorontwerpbestemmingsplan nieuwbouw woning Dijk, Grevenbicht
Het college stemt in met het voorontwerp-bestemmingsplan “Nieuwbouw woning Dijk Grevenbicht” en dit voorontwerp-bestemmingsplan gedurende 4 weken ter visie te leggen ten behoeve van inspraak.
Informatie: Eric Evers
Telefoon: 046-4778768
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Vragen ex artikel 37 RVO inzake afronding Centrumplan Born
Het college heeft de vragen van de Fractie SP / Raadslid I. Tillie beantwoord inzake afronding Centrumplan Born.
Informatie: Bert Pex
Telefoon: 046-4778670
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Aanpassing Markt- en Marktpromotiegeldverordening 2014
Het college besluit de Verordening op de heffing en invordering van markt- en marktpromotiegeld Sittard-Geleen 2014-1 en bijbehorende tarieventabel ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Verder stelt het college de raad voor om de verhoging van het marktgeld 2013 ad € 27.000 te bestemmen voor de promotie van de weekmarkten.
Informatie: Wil Hamers
Telefoon: 046-4778504
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Bouwplannen VDLNedcar-terrein
Het college besluit een ontwerp Wijzigingsplan van het Bestemmingsplan Industriepark Swentibold/N297n ter visie te leggen, dat voorziet in de aanpassing van het bouwvlak van het VDLNedcar-terrein, in verband met de realisatie van bouwplannen van VDLNedcar op korte termijn.
Informatie: Eric Evers
Telefoon: 046-4778678
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Ontwerpbegroting 2015 Vixia BV en GR
Het college stemt in met de ontwerpbegroting 2015 Vixia BV en GR en beschouwt deze als werkbegroting. De gemeenteraad wordt gevraagd geen wensen en bedenkingen kenbaar te maken.
Informatie: Audrey Cortlever
Telefoon: 046-4777834
Portefeuillehouder: wethouder Astrid Verblakt
Gesloten verklaring begraafplaats Schipperskerk
Het college verklaart op verzoek van de R.K. Parochiefederatie Born de R.K. begraafplaats aan de Roerlaan in Schipperskerk voor gesloten. Op de begraafplaats heeft sinds 18 juli 2002 geen begraving meer plaatsgevonden.
Informatie: Roel Curvers
Telefoon: 046-4777164
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen
Verhuur van loodsen aan derden door Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek op de locatie Borrekuilstraat 50A in Geleen ten behoeve gebruik voor opslag.
Het exploiteren van een cultureel winkeltje op de locatie Borrekuilstraat 50A in Geleen, waarbij er culturele goederen aan de eigen gemeenschap worden verkocht.
Het college besluit in principe medewerking te verlenen aan het schetsplan dat door de Stichting Islamitisch Centrum is ingediend voor het bedrijfsmatig verhuren van opslagloodsen aan derden, voor maximaal 5 jaren. Verder besluit het college de aanvraag omgevingsvergunning voor het exploiteren van een cultureel winkeltje te weigeren.
Informatie: Imke Weusten-Schrijen/ Richard Schoffeleers
Telefoon: 046-4778325/4775187
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt
Cookieinstellingen