Veiligheidstips in Geleen en Sittard

Foto:

Nadat politie en brandweer afgelopen donderdag op de Sittardse weekmarkt allerlei veiligheidstips gaven over brand- en inbraakpreventie stonden zij zaterdag ook op de Markt in Geleen.Over belangstelling had men niet te klagen, want veel mensen gingen met brandweer en politie in gesprek. In het najaar is er altijd meer aandacht voor inbraakpreventie, want met het vroeger invallen van het donker neemt het aantal (pogingen tot) inbraken toe.

In oktober worden de nationale brandpreventieweken georganiseerd. Wellicht stijgt in het najaar ook de kans op brand: houtkachels, gas-, olie-  en open haarden gaan weer aan. Is de schoorsteen wel op tijd geveegd? Voor je het weet heb je een schoorsteenbrand. En met het naderen van de feestdagen neemt ook het gebruik van sfeerverlichting weer toe. Allemaal zaken die het risico op een brand vergroten. Maar dat geldt ook voor het normale gebruik van huishoudelijke apparatuur. Maakt u het stoffilter van uw wasdroger wel na elk gebruik schoon om oververhitting te voorkomen? Zet u ’s nachts, of als u thuis weggaat, alle apparatuur (radio, tv, computer) zoveel mogelijk helemaal uit (ook geen standby stand!)? Heeft u een rookmelder in huis? En een deugdelijke brandblusser en blusdeken?
Wist u dat de kans op een brand thuis (met 1 op de 1000!) best groot is? En ook dat u maar drie minuten tijd heeft om bij brand uw woning te verlaten voordat letterlijk de hel losbreekt? En dat rook en koolmonoxide sneller zijn dan het vuur? En dat een rookmelder maar iets van 10 euro kost?
Cookieinstellingen