Bejaarde slachtoffer babbeltruc

Een alleenstaande bejaarde Sittardse dame is dit weekend het slachtoffer geworden van een doortrapte babbeltruc. 

Een keurig geklede blanke Nederlandse vrouw met middel tot donkerblond haar en een ‘Hollands’ accent belde afgelopen vrijdagavond bij het slachtoffer aan met het verhaal dat ze de dochter van de benedenbuurvrouw was en dat ze haar moeder niet kon bereiken. Ze is daarop al pratende binnengelopen en heeft de bewoonster naar de keuken geloodst waar zij haar verder aan de praat hield. De indringster negeerde een aantal malen het verzoek van de bewoonster om naar buiten te gaan.
Toen de bewoonster ’s nachts naar bed wilde gaan zag ze dat de juwelenkist die in de kast op de slaapkamer stond was geplunderd. Kennelijk was er een tweede persoon achter de vrouw naar binnen geglipt die, terwijl de bewoonster aan de praat werd gehouden, zijn slag kon slaan. Het gaat om een aanzienlijk bedrag aan sieraden, die daarnaast ook een grote emotionele waarde vertegenwoordigen.
Gezien de reacties op het Facebookaccount van een dochter van het slachtoffer heeft de betreffende dame en haar handlanger(s) al meerdere slachtoffers gemaakt in de stad.
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: doe nooit zomaar de deur open voor een onbekende, al is het verhaal nog zo geloofwaardig. Bel zeker de politie als u het niet vertrouwt en laat niemand binnen. Zorg voor een kierstandhouder op uw voordeur (zie foto). Dat kan u een hoop ellende besparen.
Cookieinstellingen