Op alle fronten tóp!

Het Oktoberfeest is vrijdagavond dan echt losgebarsten in het stadscentrum van Sittard. Ongelooflijk hoeveel volk er op de been was om de Oktoberfeestparade en het aanslaan van het allereerste vat van het Tiende Oktoberfeest in Sittard mee te maken.yt2o0abf5mha20cqfpii4b0du

Tienduizenden mensen bevolkten 4-, 5- en soms wel 6 rijen dik de route door het centrum die werd afgelegd door de Welling Oktoberfeestparade. Een fraaie stoet dit jaar, met nog slechts enkele tractoren, maar wel met tientallen vaak indrukwekkende trekpaarden. Dat werd bijzonder door het publiek gewaardeerd. Sluitstuk van de optocht was natuurlijk de nog maar net als Miss Oktoberfeest geïnstalleerde Els van der Geeren, die met luid applaus en veel enthousiasme door het publiek werd begroet.

xgch5whqzyfys9jrlkmyn5ask

Door de enorme drukte in de binnenstad van Sittard liep de stoet ruim drie kwartier vertraging op en moesten de dorstige kelen nog even wachten tot burgemeester Sjraar Cox samen met de honorair consul van Oostenrijk, de heer Jean Gelissen uit Papenhoven, met het tappen van de eerste halve liters het ‘Ozapft-ist’ gaven, waarmee het grootste najaarsfeest van het zuiden officieel van start ging.
h5k5xqw4l07pperpy7qiwe11r

Kermis en feestpaviljoens werden druk bezocht. ‘Bombenstimmung’ alom! In het Brand Weizen paviljoen werd afgetrapt met de Jetzt geht los Abend: superband Allgäu Power en VoXXclub (de Bayerische a cappella combo jongensgroep) speelden en zongen zowat de tent van de vloer. In het Yellow Rental paviljoen stond good old Dieter Koblenz met zijn Oktoberfest Show nu al voor het tiende jaar op rij garant voor een feestelijk avondje uit. In de L1-Stube was het zoals altijd vrij entree, stampvol en beregezellig en ook in de kroegen in de binnenstad speelden veel bands live Musik die bij een Oktoberfeest hoort. Ook in Brauhaus Brand was het – weliswaar tijdens een besloten avond – absoluut High Life!
c80qa7nycv5r7h2v2f1nt00c1
Klik op de foto boven dit bericht om door meer foto’s te kunnen bladeren.
Cookieinstellingen