Allee: ‘Separaat fietspad niet nodig’

De vraag van de Stadspartij of de gemeente bereid is om een separaat fietspad naast de Allee tussen Nieuwstadt en Limbricht aan te leggen is door het college van B&W met nee beantwoord.

Volgens de gemeente wordt in het Fietsbeleidsplan 2009 en het Mobiliteitsplan 2013 de Allee niet als verkeersonveilig beoordeeld. Wel wordt op grond van de geformuleerde kwaliteitseisen voorgesteld om buiten de bebouwde kom rode fietsstroken aan te brengen. In afwachting daarvan worden binnenkort met witte verf fietssuggestiestroken aangelegd. 
Het door de Stadspartij gevraagde onderzoek naar de totale verkeersveiligheid van de Allee komt er evenmin. De partij had melding gemaakt van klachten omtrent de verkeersveiligheid. Sinds de invoering van verkeersremmende maatregelen ter hoogte van het kasteel zou de veiligheid daar verminderd zijn. De gemeente laat weten dat haar tot dusver geen klachten hebben bereikt. De Stichting Kasteel Limbricht is tevreden met de maatregelen.
Ook de klacht dat de getroffen maatregelen het historisch en landelijk karakter van het gebied verstoren en afbreuk doen aan de omgeving van het monumentale kasteel wordt niet gedeeld. De uitgevoerde maatregelen zijn volgens de gemeente mede op verzoek van en in overleg met de Stichting Kasteel Limbricht gerealiseerd. Ook het Dorpsplatform Lömmerich was daarbij betrokken. Geen van deze betrokkenen heeft opmerkingen gemaakt over de door de Stadspartij genoemde zaken, zo stellen B&W. 
Cookieinstellingen