Chef 

Back to basics… in een foodtruck – Chef-kok Carl Casper neemt plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw, beste vriend en zoontje knapt hij een oude foodtruck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. 

Tijdens een culinaire roadtrip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde. 
Uitgebreide beschrijving
TopChef Casper krijgt veel kritiek te verduren als hij een restaurantcriticus van repliek dient op Twitter. Zijn zoontje van tien legt uit dat een tweet echt iets anders is dan een sms-je aan één persoon, en dat iedereen zijn tweets dus kan lezen. Maar ondanks deze waarschuwing wordt het nog erger wanneer Casper de criticus in een druk bezocht restaurant de huid vol scheldt. Mederestaurantgangers leggen dit vast met hun mobieltje en in korte tijd gaat het filmpje van de tierende kok het internet over. 
Zich realiserend dat hij in Los Angeles niet meer aan de bak komt, verlaten Casper en zijn zoontje de stad en belanden uiteindelijk in Miami, de stad waar Casper ooit begon met koken. Met de hulp van zijn zoontje en zijn loyale sousChef verbouwt hij een oude, en vooral vieze, tacokar om in een keuken op wielen. Het drietal begint aan een roadtrip van Florida naar Californië en tijdens hun trip serveren de drie de heerlijkste Amerikaanse streetfood-klassiekers zoals de Cuban Sandwiches in Miami, Po’boys en Beignets in New Orleans en een Texaanse BBQ in Austin. 
Jon Favreau is zowel acteur en regisseur. Als regisseur kennen we hem vooral van de eerste twee Iron Man films. Voor Chef keert hij echter even terug naar zijn indieroots. Favreau ging voor zijn rol in de leer bij echte Chefs, en dat zie je. Het eten dat geserveerd wordt in Chef is watertandend lekker in beeld gebracht en het is bereid met de aandacht die mooie producten verdienen. 
In Chef is ook ruimte voor een aantal erg geslaagde gastrollen van Iron Man-ster Robert Downey Jr., Scarlet Johansson en Dustin Hoffman. De elfjarige Emjay Anthony is hartverwarmend als het zoontje van Casper die voor het eerst in zijn leven een band krijgt met zijn vader. De belangrijkste troef van de film is echter de passie voor de Amerikaanse culinaire traditie. 
Stéphanie van den Brand
Vrijdag 14 tot en met zondag 16 november – 20:00 uur
Maandag 17 november matinee – 15:00 uur
Chef
Regie: Jon Favreau
Met: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Sofía Vergara
Entree: 7 euro (normaal), 5 euro voor leden, geldige studentenpas, CKV-pas. 
Filmhuis Het Domein, Kapittelstraat 6, 6131 ER Sittard
Cookieinstellingen