Ook oktober warmer dan normaal

Oktober is de negende maand dit jaar die warmer was dan normaal en gaat waarschijnlijk de boeken in als de op twee na warmste oktobermaanden sinds 1901.

Oktober haalt dit jaar een gemiddelde temperatuur van ongeveer 13,5 graden. Alleen in 2001 (14,2 graden) en in 2005 (13,6 graden) was oktober warmer, zo meldt Weeronline.
De warmte deze maand ging gepaard met de eerste herfststorm van het jaar. Vorige week dinsdag en woensdag werden aan de kust windstoten tot 108 kilometer per uur gemeten en werden veiligheidsmaatregelen genomen tijdens het Sittardse Oktoberfeest. Ook viel er die dagen veel regen. Over de hele maand genomen was de regenval normaal.
De laatste week van oktober verloopt rustig. Door een hogedrukgebied is er kalm weer met mist en laaghangende bewolking, maar ook met veel zon.
Tot nu toe ligt 2014 nog steeds op koers om als warmste jaar ooit te worden genoteerd. Van de tien maanden die achter de rug zijn waren er negen warmer dan normaal. De gemiddelde temperatuur dit jaar is 12,8 graden.
Door: Novum
Cookieinstellingen