Leedjeskonkoer nieuwe stijl – Bessemebènjers

Foto:

Na het succes van vorig jaar staat in het dan net gestarte vastelaovesseizoen het Leedjeskonkoer weer op het programma van De Bessemebènjers Bor. 

De datum waarop dit Leedjeskonkour nieuwe stijl plaatsvindt is zaterdag 15 november aanstaande, aanvang 20.33 uur. 
Onder leiding van organisator en inspirator Lars Dullens is een jeugdige groep enthousiastelingen al enkele maanden achter de schermen bezig met oefenen en repeteren. Het resultaat mag er zijn. Zeven deelnemers hebben toegezegd mee te doen. 
Naast Ronald Colee, Marjon Olijve, Effe Serieus, De Sjravelaire en Van Alles Get, die vorig jaar ook reeds een optreden hebben verzorgd, mogen we dit jaar 2 nieuwelingen verwelkomen. De Plekzek en de drumband van onze eigen schutterij presenteren zich voor de eerste keer aan het Bornse carnavalspubliek. Ook een begeleidingsorkest bestaande uit elf muzikanten is opnieuw samengesteld. Tot slot helpen diverse tekstschrijvers en arrangeurs mee aan het slagen van dit nieuwe Leedjeskonkoer. 
Wisseltrofee: publiek kiest via Facebook
Om de strijd extra interessant te maken wordt dit jaar, naast de eer die de winnaar uiteraard te beurt valt, gekozen voor het uitreiken van een wisseltrofee. Bij de beoordeling gaat het publiek een belangrijke stem krijgen, waarbij, voor de 1e keer in de Bornse geschiedenis, van Facebook gebruik wordt gemaakt.
Alle deelnemers worden tijdens hun optreden live begeleid door het orkest en in de zaal zijn alle teksten te volgen op een groot scherm, dus ook meezingen is mogelijk. Tussen de nummers door zal de gelegenheidsband ook andere bekende carnavalssjlagers ten gehore brengen, waarvan de teksten eveneens op het scherm verschijnen. Die 15e november wordt in het gemeenschapshuis dus een echt Mitzèng-Gala gehouden.
Het optreden van grootvorst Wil en vorst Cliff, vorig jaar nog een verrassing, krijgt dit jaar zijn vervolg. De surprise van dit jaar is dat dit tweetal aanvulling krijgt van enkele nog andere artiesten. 
Cookieinstellingen