Spin-off VDL Nedcar: ISL vestigt nieuwe fabriek in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Duitse ISL Group Management, een logistiek dienstverlener voor autoleveranciers en -fabrikanten, start medio volgend jaar met de productie van 34 verschillende uitlaatsystemen voor VDL Nedcar. Het bedrijf verwacht te zullen groeien tot 50 medewerkers.

Met meer dan vierhonderd medewerkers en een jaaromzet van ruim dertig miljoen euro behoort ISL binnen Europa tot de toonaangevende dienstverleners op het gebied van contractlogistiek. 
In de nieuwe vestiging in Sittard-Geleen zal ISL in opdracht van Eberspraecher, een wereldwijd toonaangevende systeemontwikkelaar en leverancier voor uitlaattechnologie, voertuigverwarming en aircosystemen in bussen, ondersteuning bieden bij de productie en sequencing voor een just-in-sequence levering van uitlaatsystemen. Eberspraecher ontving de opdracht voor de levering van de betreffende uitlaattechnologie van VDL Nedcar in Born. 
ISL werkt in Sittard-Geleen onder de naam ISL Logistics NL B.V. In de Limburgse vestiging met een totale oppervlakte van 5000 m2 zal ISL 34 verschillende uitlaatsystemen just-in-sequence gaan produceren voor VDL Nedcar. 
De vestiging zal naar verwachting halverwege 2015 met de productie starten en al in 2016 groeien naar vijftig medewerkers. Met de voorbereidende werkzaamheden voor de productiestart wordt in januari 2015 begonnen. De totale investering voor de nieuwe vestiging in Sittard-Geleen bedraagt circa drie miljoen euro. 
De beslissing een Nederlandse vestiging te openen is voor ISL een verdere stap in de richting van het Europees marktleiderschap op het gebied van systeemlogistiek binnen de automotive sector. 
“Met het doel onze onderneming verder te laten groeien en de moed over de grens een nieuwe vestiging te openen, boort ISL in Nederland nieuwe potentiële markten aan binnen onze kernactiviteit, logistieke dienstverlening binnen de automotive sector”, aldus Hans-Gerhard Wegner, directeur van ISL Group Management GmbH. 
“Door de uitgebreide planningsfase, de toepassing van ultramoderne technologie en de inzet van gekwalificeerd personeel op het gebied van de automobielproductie is ISL ervan overtuigd met een hoogwaardige kwaliteit binnen Europa een optimale klanttevredenheid te kunnen bewerkstelligen”, vervolgt Hans-Gerhard Wegner. 
Men koos uiteindelijk voor Sittard-Geleen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van VDL Nedcar. Ook locaties in de grensgebieden van België en Duitsland werden in overweging genomen. Na een wekenlange evaluatie van verschillende locaties op kernfactoren als de aanwezige infrastructuur, kwam men bij ISL tot de conclusie dat met de opening van een vestiging in Sittard-Geleen het beste kon worden voldaan aan de behoeften van de klant. 
Pieter Meekels, wethouder van de gemeente Sittard-Geleen, is blij dat al zo snel na de herstart van de productie bij VDL Nedcar de eerste autoleverancier heeft gekozen voor Sittard-Geleen. “Dit is een duidelijk teken dat er in Zuid-Limburg daadwerkelijk nieuwe werkgelegenheid ontstaat – ook in de logistieke dienstverlening binnen de automotive sector.” 
Het contact tussen ISL en regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF kwam tot stand via de directie van ISL en Jaap Heukelom, Senior Projectmanager bij LIOF. “We zochten een betrouwbare partner die ons kon begeleiden bij de markttoetreding in de provincie Limburg en vonden deze partner in LIOF”, aldus Hans-Gerhard Wegner. 
Bron: LIOF
Cookieinstellingen