Stadspartij wil meer geld voor M2015

Waar Heerlen 1,4 miljoen euro heeft uitgetrokken om stil te staan bij M2015 – het Jaar van de Mijnen – heeft Sittard-Geleen hiervoor een bedrag van 30.000 euro over.

Omdat tijdens een bijeenkomst, afgelopen maandag in de Schouwburg, veel ideeën werden geventileerd door inwoners, verenigingen en instellingen verwacht Ton Raven van de Stadspartij dat het beschikbare budget ontoereikend zal zijn om in Sittard-Geleen kwalitatief hoogwaardige activiteiten te ontplooien in het kader van het Jaar van de Mijnen.
“De Staatsmijn Maurits was destijds de grootste en modernste kolenmijn in West-Euopa en gevestigd in onze gemeente. Dat verdient een adequate herdenking”, aldus Raven.
De Stadspartij heeft daarom een motie ingediend bij het college van B&W om het budget voor het Jaar van de Mijnen te verhogen. De stichting Jaar van de Mijnen heeft aan voormalige mijngemeenten in Limburg een bijdrage van 1 euro per inwoner gevraagd voor dekking van de kosten van activiteiten ten behoeve van dit herdenkingsjaar.
Cookieinstellingen