China Friendship Award voor Limburg

Foto:

Afgelopen weekeinde viel de Provincie Limburg in de Zuid-Chinese stad Guangzhou de eer te beurt de China Friendship Award te mogen ontvangen vanwege haar bijdrage aan de vriendschapsrelatie met de Chinese provincie Sichuan. 

Begin juni dit jaar sloten Limburg en Sichuan een vriendschapsverdrag vanwege de wederzijdse handelsmogelijkheden.
De Chinezen reiken deze onderscheiding spaarzaam uit. Rotterdam kreeg de onderscheiding al in 2012 vanwege de 35-jarige vriendschapsrelatie met Shanghai. 
“Wij vinden het om die reden een aanzienlijke eer dat de Provincie Limburg in haar nog prille relatie met Sichuan al een dergelijke onderscheiding krijgt”, zegt gouverneur Theo Bovens.
Hij en de Chinese partijsecretaris Wang Donming sloten begin juni in het Gouvernement het vriendschapsverdrag tussen beide provincies. Aan dit verdrag met Sichuan (87 miljoen inwoners) ging twee jaar voorbereiding vooraf. De basis van het verdrag werd vorig jaar gelegd tijdens het bezoek van Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken en Grondbedrijf aan Chengdu, de hoofdstad van Sichuan. Limburg en Sichuan hebben economische raakvlakken op het gebied van de landbouw, chemie en logistiek.
Verwacht wordt dat niet alleen het bedrijfsleven in beide provincies maar ook de Limburgse kennisinstellingen van dit vriendschapsverdrag zullen profiteren. Goede relaties onderhouden met Chinese overheden verlagen de drempel tot succesvol zakendoen in dit land.
Behalve Limburg kregen ook Groningen en Wageningen de China Friendship Award uitgereikt.
Bij de foto: De China Friendship Award voor de Provincie Limburg werd afgelopen zaterdag in Guangzhou tijdens de China International Friendship Cities Conference in ontvangst genomen door Servi Verstappen, hoofd economische zaken en innovatie van de Provincie Limburg. (5e van links op de foto).

Bron: Provincie Limburg
Cookieinstellingen