Geheime Tuinen in VVV top 3

Het project Geheime Tuinen van Sittard is doorgedrongen tot de top 3 van innovatieve toeristische initiatieven in Zuid-Limburg en maakt daarmee kans op het winnen van de VVV-Innovatieprijs

Dat maakte VVV Zuid-Limburg dinsdag bekend. Behalve Geheime Tuinen van Sittard werden ook Museum aan het Vrijthof in Maastricht en het Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis als finalisten aangewezen.
VVV Zuid-Limburg organiseert deze verkiezing voor de zevende keer op rij waarbij leden van VVV Zuid-Limburg  zichzelf of collega bedrijven – die zich in 2014 wisten te onderscheiden met nieuwe ideeën, processen en/of diensten binnen de toeristische bedrijfstak – konden voordragen. 
Uit deze voordrachten selecteerde een deskundige vakjury vervolgens een top 10, waarna inwoners en bedrijven in Zuid-Limburg hun stem uitbrachten op één van de 10 genomineerde bedrijven via een online publieksstemming. Nog tot 14 januari blijft het spannend wie er met de uiteindelijke prijs vandoor gaat. De vakjury velt dan haar eindoordeel op basis van een bezoek aan de drie finalisten op locatie en maakt de uiteindelijke winnaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg bekend.
Innovatie in toerisme 
Wereldwijd houdt innovatie de gemoederen bezig. Constant blijven vernieuwen, is met name essentieel binnen de toeristische bedrijfstak waar ontwikkelingen vaak nog veel sneller gaan dan in andere branches. Vandaar ook dat VVV Zuid-Limburg in 2008 besloten heeft om een jaarlijkse toeristische innovatieprijs uit te reiken aan een innovatieve toeristische ondernemer. 
Met deze verkiezing hoopt VVV Zuid-Limburg de aandacht te vestigen op vernieuwende projecten binnen de toeristische bedrijfstak van Zuid-Limburg. Ook wil de VVV hiermee ondernemers stimuleren om na te denken over veranderingen binnen hun eigen bedrijf en innovatieve ondernemers een steun in de rug geven. Eerdere winnaars waren GaiaZOO (2013), Wandelgids Zuid-Limburg (2012), Kasteel Hoensbroek (2011), Puur Limburgs (2010), Museum Vaals (2009) en Cuba Libre (2008). 
Online publieksstemming
De deskundige vakjury had de top 10 bedrijven/initiatieven geselecteerd op basis van vastgestelde criteria. Vanaf 30 oktober  tot en met 30 november werd een online publieksstemming gehouden om tot de top 3 te komen. Uiteindelijk brachten ruim 3.700 mensen hun stem uit. 
Vakjury velt eindoordeel
De 3 bedrijven met de meeste publieksstemmen zijn inmiddels aan de vakjury voorgelegd. Voor het beoordelen van deze bedrijven heeft VVV Zuid-Limburg zes onafhankelijke deskundigen van enkele vooraanstaande organisaties in Zuid-Limburg bereid gevonden, namelijk:
  • de heer Wil Houben, Gemeente Voerendaal (juryvoorzitter)
  • de heer Wil Munsters, Hogeschool Zuyd
  • mevrouw Yvonne Kokkelkoren, Provincie Limburg
  • de heer Christian Severijns, Koninklijke Horeca Nederland
  • de heer Frank Verkoijen, Recron
  • de heer Rob Huppertz, GaiaZOO (de winnaar van 2013)
De winnaar van de VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2014 wordt op woensdag 14 januari 2015 bekend gemaakt op de Nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg in het Holland Casino te Valkenburg. De winnaar ontvangt een (speciaal ontworpen) aandenken en daarnaast een op maat gemaakt promotiepakket van VVV Zuid-Limburg.
Cookieinstellingen