Nieuwe feestverlichting in het centrum van Geleen

Foto: Sittard-Geleen

De nieuwe sfeerverlichting in het centrum van Geleen is vlak voor de kerstdagen volledig in werking.

Het centrum van Geleen is voorzien van nieuwe, speciaal op maat gemaakte, feestverlichting. Om dat te vieren sloot de gemeente Sittard-Geleen samen met het Centrummanagement van Geleen de laatste stekker aan.

Noël Lebens, wethouder voor binnenstedelijke ontwikkeling, is blij met de nieuwe feestverlichting. “Met de vernieuwing en uitbreiding van de feestverlichting in Geleen dragen we bij aan sfeer en een betere beleving in het winkelcentrum. Dat heeft zijn uitwerking op de beleving van de bezoeker en de omzet van de ondernemer.”

“Verspreid over het centrum hangen in Geleen negentien nieuwe grote kroonluchters aan guirlandes. Kleinere exemplaren zorgen voor extra sfeerverlichting in de Annastraat,” licht Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen toe. “Een centrummanagement is er voor de ondernemers in het centrum. Wij werken samen met de gemeente hard om meer bezoekers te trekken die langer in het centrum verblijven. Feestverlichting draagt daar aan bij”.

In het centrum van Geleen is de afgelopen vier weken met drie mensen gewerkt aan het plaatsen van de feestverlichting. Al met al zorgen zo’n driehonderdduizend lampjes voor een gezellige en feestelijke sfeer in het centrum. De verlichting is ook te gebruiken buiten de kerstperiode. Zo blijft de speciale boomverlichting op de Raadhuisstraat permanent hangen. Die verlichting kan ook in iedere kleur worden ingesteld. Dat komt van pas bij andere evenementen in Geleen, zoals de Gelaender Kirmes, de MP feesten en Glanamundo.

Fotobijschrift: starthandeling feestverlichting Geleen – Nico Thomas en Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen met wethouder Noël Lebens

Cookieinstellingen