Bevrijdingsfestival Limburg naar Sittard-Geleen

...schootsvelden mooi en ruim festivalterrein...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Stichting Bevrijdingsfestival Limburg organiseert op 5 mei 2019 het Bevrijdingsfestival Limburg in Sittard-Geleen.

Dat besluit heeft de stichting maandag 10 december bekend gemaakt aan de gemeente. Wethouder Berry van Rijswijk (o.a. evenementen): “Het Bevrijdingsfestival Limburg is een toonaangevend evenement met een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit de hele provincie. Het stadsbestuur is verheugd dat de Stichting Bevrijdingsfestival Limburg de gemeente Sittard-Geleen heeft gekozen als locatie voor haar festival de komende jaren. We zien hierin een grote kans op het verder duurzaam op de kaart zetten van onze gemeente met de historische binnenstad van Sittard en zien uit naar de eerste editie van het Bevrijdingsfestival in Sittard-Geleen op koopzondag 5 mei 2019.”

Historische binnenstad Sittard zondag 5 mei nieuw decor Bevrijdingsfestival Limburg

De Stichting Bevrijdingsfestival is verheugd met de medewerking die de gemeente Sittard-Geleen heeft toegezegd. Ronald Kohnen (voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Limburg): De stichting heeft haar zinnen op Sittard-Geleen gezet omdat we daar meer kansen zien voor onze festivalambities. We denken daarbij met name aan het vooruitzicht om met ons festival de verbinding tussen de binnenstad en het evenemententerrein de Schootsvelden te kunnen maken. Het centrum van Sittard biedt veel mogelijkheden om onze podia te plaatsen en biedt bovendien ook ruimschoots plek om onze inhoudelijke activiteiten tot hun recht te laten komen. Want het Bevrijdingsfestival gaat ook in Sittard-Geleen niet alleen over muziek en het “vieren van de vrijheid”. We staan tevens stil bij het feit dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is, dat we onze vrijheid moeten koesteren en doorgeven. De setting om dit in Sittard-Geleen te doen is ongeëvenaard.”

Het bevrijdingsfestival maakt binnenkort het programma voor de editie van 2019 in Sittard-Geleen bekend. Ook de landelijke ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ die met helikopters tussen de verschillende bevrijdingsfestivals op andere locaties in Nederland worden vervoerd, worden dan bekendgemaakt. Het afgelopen jaar trok het Bevrijdingsfestival Limburg 50.000 bezoekers. De gemeente Sittard-Geleen kent de stichting Bevrijdingsfestival Limburg 2019 een vergelijkbare subsidie van €43.000 toe. Wethouder Berry van Rijswijk: “Daarnaast hebben we onze expertise ten aanzien van de organisatie van grootschalige evenementen in onze gemeente, faciliterend aangeboden. Zodat de stichting Bevrijdingsfestival Limburg in samenwerking met tal van partners in het land, de provincie, en onze gemeente, het festival duurzaam tot een succes maakt in Sittard-Geleen.”

Reacties

article
149549
De Stichting Bevrijdingsfestival Limburg organiseert op 5 mei 2019 het Bevrijdingsfestival Limburg in Sittard-Geleen. Dat
https://sittard-geleen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20181211/bevrijdingsfestival-limburg-naar-sittard-geleen/
2018-12-11T09:04:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/10191313/schootsvelden-festivalterrein.jpg
Bevrijdingsfestival Limburg, Sittard-Geleen
Gemeenteberichten