Bouw Chinees gezondheids- en cultureel centrum start medio 2019

Foto: © Ermindo Armino

De Chinese investeerder Chen Yagui heeft op maandag 18 februari samen met gedeputeerde Hubert Mackus en wethouder Pieter Meekels het startsein gegeven voor de bouw van Walram Site, center for Chinese Medicine and Culture.

Dat deden ze door een bouwbord te onthullen aan de Walramstraat in Sittard, bij het monumentale Frans Klooster dat onderdeel is van Walram Site.

“Alle juridische hobbels die de bouw van Walram Site in de weg stonden, zijn genomen,” zei een tevreden Chen Yagui. “Als laatste is geregeld dat de Nederlandse BV die het Frans klooster in 2017 heeft gekocht nu is overgenomen door een Chinese BV met de naam Jiede Medical Managent LTD. Dat bedrijf is opdrachtgever voor de bouw van Walram Site.” Chen Yagui was speciaal voor deze ceremonie naar Sittard gekomen. Hij werd bij de onthulling vergezeld door zijn Nederlandse zakenpartner Simon Chan en zijn adviseur Sumie Hu.

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft in het najaar van 2016 het bestemmingsplan Frans Klooster vastgesteld, waarmee de ontwikkeling van het centrum voor Chinese geneeskunst en Chinese cultuur mogelijk werd gemaakt. De procedure voor een bouwvergunning vordert inmiddels gestaag. Nog voor Pasen hoopt de Chinese initiatiefnemer de bouwvergunning in ontvangst te kunnen nemen.

Daarna volgt de aanbesteding van de bouw. In de tweede helft van 2019 moet de bouw starten. Oplevering volgt binnen drie jaar, zo is contractueel vastgelegd.

Op foto boven het bericht v.l.n.r. gedeputeerde Hubert Mackus, wethouder Pieter Meekels, initiatiefnemer Chen Yagui, ontwikkelaar Jan Blokker en partner Simon Chan onthullen het bouwbord van Walram Site, bij het Frans Klooster in Sittard. Foto © Ermindo Armino

Reacties