Tweedaagse verdiepingssessie Energietransitie, innovatie & arbeidsmarkt

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Op dinsdag 28 en woensdag 29 mei gaan maatschappelijke partners en ondernemers samen met medewerkers van de gemeente aan de slag met de onderwerpen energietransitie, innovatie en arbeidsmarkt.

Dit gebeurt dinsdag in het stadskantoor en op de Markt in Sittard en woensdag op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

Samen Duurzaam

Sámen werken aan een duurzame en gezonde gemeente. Dat is waar het gemeentebestuur deze coalitieperiode de schouders onder zet. Vorig jaar werd gepsroken met bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners over de hoofdlijnen uit het coalitieakkoord. Onderzocht werd welke maatschappelijke opgaven zij samen met de Gemeente willen oppakken. Deze opgaven zijn benoemd en verkend. Nu is het tijd om samen de handen uit de mouwen te steken. Dat gebeurt op een innovatieve manier.

Energietransitie, innovatie & arbeidsmarkt

Op 28 en 29 mei wordt gestart met een tweedaagse verdiepingssessie voor ondernemers en maatschappelijke partners. De verdieping betreft de opgaven op het gebied van energietransitie, innovatie en arbeidsmarkt. Onder begeleiding van de Brightlands Innovation Factory worden nieuwe inzichten ontwikkeld. Deze inzichten leiden vervolgens tot ca. 20 vernieuwende ideeën, waarvan een aantal verder wordt uitgewerkt. Het eigenaarschap blijft bij de maatschappelijke partners. De rol van de gemeente kan per idee verschillen.

In het najaar volgen nog twee verdiepingssessies voor de thema’s gezondheid, jeugd, wonen & leven en voor identiteit en imago.

Innovatief

De methode die tijdens de verdiepingssessies wordt gehanteerd is innovatief, zowel qua samenwerking als de manier waarop inzicht komt in nieuwe perspectieven en mogelijke oplossingen. Dat proces wordt begeleid door deskundigen van Brightlands Innovation Factory. Zij begeleidden reeds vele start-ups tot succesvolle bedrijven.

Meer informatie

Reacties