Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg per 18 november

Foto: CC0

Noodverordening van de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19.

Vanaf woensdag 18 november 23:59 uur geldt een nieuwe noodverordening in de zestien gemeenten van onze veiligheidsregio.

Hierin zijn de maatregelen opgenomen die op dinsdag 17 november tijdens de persconferentie zijn afgekondigd door minister-president Rutte en minister de Jonge. De gedeeltelijke lockdown gaat verder. Op basis van de nieuwe noodverordening wordt gehandhaafd. De nieuwe noodverordening vervangt de noodverordening van 4 november 2020.

Lees de volledige noodverordening op de website van de Veiligheidsregio

In het nieuwsbericht ‘Gedeeltelijke lockdown gaat verder’ van 17 november 2020 op de website van de Veiligheidsregio lees je meer over de gedeeltelijk lockdown.

Algemene regels blijven gelden

Het is nog steeds van groot belang dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de algemene maatregelen houdt:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen met zeep.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Werk thuis, behalve als het niet anders kan.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.

Meer informatie

Voor algemene informatie over het coronavirus en de maatregelen kun je terecht op de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de Rijksoverheid via het landelijk publieksinformatienummer: 0800 1351.

Voor vragen over handhaving of mogelijkheden in een specifieke situatie (bijvoorbeeld als ondernemer), kun je het beste contact opnemen met je eigen gemeente.

Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis, bel 08001202 en maak een afspraak voor een test. Voor andere gezondheidsvragen kun je terecht bij je eigen huisarts of neem contact op met de informatielijn van de GGD Zuid-Limburg, tel. 0888805005.

Reacties