Gemeente Sittard-Geleen biedt healthyLIFE aan

Gezond leven is niet altijd gemakkelijk. We moeten veel verleidingen weerstaan: overal om ons heen is eten en drinken…

Daarnaast bewegen we vaak te weinig, vooral nu in coronatijd. Ook stress en onvoldoende slaap hebben invloed op onze leefstijl en kunnen ons gewicht beïnvloeden.

Maar je kunt je leefstijl veranderen! Dat hoef je niet alleen te doen. De gemeente Sittard-Geleen biedt healthyLIFE aan.

Tijdens dit programma ga je twee jaar lang aan de slag met persoonlijke doelen om gezonder te leven en uiteindelijk een gezonder gewicht te bereiken. Tijdens groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken begeleidt een leefstijlcoach jou in het bereiken van je doelen. Daarnaast ga je actief aan de slag onder begeleiding van een beweegcoach. Gedurende 14 weken beweeg je wekelijks in groepsverband. De beweegcoach inspireert jou om het bewegen daarna zelfstandig voort te zetten.

Klinkt healthyLIFE als iets voor jou? Neem dan contact op met je huisarts of de praktijkondersteuner. Indien je in aanmerking* komt voor het programma, verwijzen zij jou door naar healthyLIFE. Het programma wordt vergoed door je zorgverzekeraar én de gemeente Sittard-Geleen, waardoor je kosteloos kunt deelnemen.

Reacties