Resultaten Inwonerspeiling Sittard-Geleen 2022

Foto: SGN

De door de gemeente gehouden online inwonerspeiling geeft inzicht in wat inwoners van Sittard-Geleen belangrijk vinden en wat er beter kan.

Het gaat dan om prettig wonen, voorzieningen, zorg en welzijn, veiligheid, duurzaamheid en de gemeentelijke dienstverlening.

Positieve trend cijfers

  • Inwoners ruim tevreden over hun leven in Sittard-Geleen
    Inwoners geven een gemiddeld rapportcijfer 7,7 voor hun levensgeluk op dit moment.
    In vergelijking met 2020 is dit licht gestegen. Toen gaf men gemiddeld een 7,6. Ook de eigen gezondheid wordt gewaardeerd met een ruime voldoende, inwoners geven hiervoor gemiddeld een 7,4. Sittard-Geleen scoort hiermee vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde.
  • Waardering voor alle gemeentelijke inspanningen licht gestegen
    Alle inspanningen van de gemeente worden gemiddeld beoordeeld met een 6.
    De hoogste waardering is er voor het cluster Born, Buchten, Holtum, Hondsbroek met een 6,3. De laagste waardering krijgt Lindenheuvel met een 5,6. In 2020 werden de inspanningen van de gemeente voor haar inwoners gemiddeld gewaardeerd met een 5,6.
  • Inwoners vinden het prettig wonen in Sittard-Geleen
    Inwoners geven het cijfer 7,7 voor de mate waarin men prettig woont in Sittard-Geleen. Dit is gestegen in vergelijking met 2020, toen gaven inwoners gemiddeld een 7,3. Het hoogste cijfer wordt gegeven binnen het cluster Guttecoven, Limbricht, Einighausen. Hier geeft men gemiddeld een 8,3. Het laagste cijfer wordt gegeven in Lindenheuvel, een 6,6.
  • Vertrouwen in bestuur is gestegen
    Het vertrouwen in het bestuur van Sittard-Geleen is gestegen is ten opzichte van 2020.
    Het percentage dat veel vertrouwen in het gemeentebestuur heeft is gestegen met 3,6 %. Het aantal inwoners dat aangeeft weinig vertrouwen in ons bestuur te hebben, is gedaald.

Benieuwd naar de overige resultaten? U vindt deze op de buurtmonitor van Sittard-Geleen. Het beeldscherm van uw smartphone is te klein voor de buurtmonitor. Deze link opent u het best op een desktop. De resultaten staan ook op de website Waar staat je gemeente.

Samen in gesprek

De peiling heeft een schat aan informatie opgeleverd over de verschillende wijken. We gaan hier samen mee aan de slag. Wilt u deelnemen aan de bijeenkomst over uw wijk? Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Cookieinstellingen