Besluitenlijst Week 11 2024

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 11 van 2024 een besluit heeft genomen.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 43 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Besluitenlijst Week 11 2024

Nieuwe achtervangovereenkomst Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW)
De achtervangovereenkomst van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) stelt woningcorporaties in staat om geborgde leningen te kunnen aangaan en deze te investeren in hun sociale woningbouwportefeuille. Per 1 mei 2024 wordt er een nieuwe achtervangovereenkomst van kracht welke zal gelden voor na deze datum aangegane leningen. Het college van B&W besluit deze nieuwe achtervangovereenkomst met het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) te ondertekenen om woningcorporaties in staat te stellen van deze regeling gebruik te kunnen blijven maken.
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Brief aan de gemeenteraad over de beoordelingsbrief van de provincie Limburg over de taakstelling huisvesting 2023-II
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de beoordeling van de provincie Limburg op de taakstelling huisvesting statushouders over de tweede helft van 2023.
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Auditjaarplan 2024
Het college van B&W maakt jaarlijks een planning voor onderzoeken naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het beleid en bestuur. Die planning is uitgewerkt in een auditjaarplan. Het college van B&W heeft het auditjaarplan 2024 vastgesteld.
Portefeuillehouder: wethouder Judith Bühler

Wijzigen Beleidsregels energietoeslag Sittard-Geleen 2023
Het college van B&W heeft ingestemd met wijzigen Beleidsregels energietoeslag Sittard-Geleen 2023. Middels deze wijziging is een kennelijke verschrijving in artikel 2 lid 3 van de beleidsregels hersteld. De wijziging heeft geen gevolgen voor de lopende aanvragen, bezwaren of nieuwe aanvragen.
Portefeuillehouder: wethouder Judith Bühler

Begroting 2024 Stichting Kindante
Het college van B&W heeft besloten om de gemeenteraad via een brief te informeren over de begroting 2024 van Stichting Kindante, zodat de gemeenteraad op de hoogte is van de financiële situatie. Bij Stichting Kindante is het openbaar basisonderwijs van onze gemeente ondergebracht.
Portefeuillehouder: wethouder Yvonne Salvino-Meijer

Wijziging van de gemeenschappelijke regeling RUD Zuid-Limburg
Per 1 juli 2022 is de Wet gemeenschappelijke regelingen gewijzigd. Een aantal wijzigingen dient voor 1 juli 2024 geïmplementeerd te zijn in iedere gemeenschappelijke regeling. Het gaat dan om nieuwe instrumenten waarmee de raad in een betere informatiepositie wordt gebracht. Het college van B&W heeft de raad geadviseerd toestemming te verlenen voor het besluiten tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers

Vragen ex artikel 43 RVO inzake afvalwaterlozingen
De fractie van GroenLinks/PvdA heeft op 23 januari 2024 vragen gesteld over afvalwaterlozingen. Deze artikel 43 vragen zijn door het College van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Yvonne Salvino-Meijer

Cookieinstellingen