Besluitenlijst Week 15 2024

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 15 van 2024 een besluit heeft genomen.

Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 43 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Besluitenlijst Week 15 2024

Brief aan de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal inzake de vluchtelingenopvang
Het college van B&W heeft besloten de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal per brief te informeren over de crisisnoodopvang aan de Zürichstraat in Sittard. Met de brief wordt beoogd de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal te bedanken voor hun betrokkenheid en te reageren op hun brief.
Portefeuillehouder: burgemeester Hans Verheijen

Antwoordbrief aan stichtingsbestuur MFC Sanderbout n.a.v. brief 2 april 2024
Het college van B&W heeft besloten te antwoorden op een brief van het bestuur van Stichting Onger de 2 Toöres Sanderbout.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers

Wijziging bijlage 1 van de Subsidieregeling professionele instellingen
Het college van B&W heeft besloten in te stemmen met de wijzigingen in de Subsidieregeling professionele instellingen 2024. Zeven professionele instellingen zijn toegevoegd aan deze regeling: Volwassenenfonds Sport & Cultuur, Stichting Jeugdeducatiefonds, Stichting Babyspullen, Spectaculo, Kunstbende, Stadslabs Sittard-Geleen en Humanitas Westelijke Mijnstreek. Door deze toevoegingen kan de gemeente subsidie verstrekken aan deze professionele instellingen. Ook is Thuishulpcentrale de Brug uit de regeling verwijderd omdat deze instelling is opgegaan in het Knooppunt Informele Zorg.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie

Brief aan de gemeenteraad inzake de ontwikkelingen bij Mutsaersstichting en bij Xonar
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de ontwikkelingen bij Mutsaersstichting en bij Xonar. Met de brief wordt beoogd inzage te geven in het verdere procesverloop.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie

Brief aan de gemeenteraad inzake verkenning van vergaande samenwerking Xonar – Mondriaan
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de verkenning van een vergaande samenwerking Xonar – Mondriaan.
Portefeuillehouder: wethouder Ivo Tillie

Brief aan de gemeenteraad inzake opiniërende raadssessie asielopvang op 11 april 2024
Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad per brief te informeren over de opiniërende raadssessie omtrent de asielopvang op 11 april 2024.
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Vragen ex artikel 43 RvO Schoolzwemmen
De fractie Stadspartij SGB heeft vragen gesteld over schoolzwemmen terug in het basisonderwijs. Deze artikel 43 vragen zijn door het college van B&W beantwoord. De antwoordbrief wordt aan de fractie verzonden.
Portefeuillehouder: wethouder Andries Houtakkers

Cookieinstellingen