Gemeente blij met groene schoolpleinen

<em>Groen schoolplein</em>
Groen schoolplein
Foto: Gemeente Sittard-Geleen.nl

Een groen schoolplein, waar kinderen in de praktijk kunnen leren, hoe mooi is dat?

Bij Integraal Kindcentrum Loedoes in Hoogveld ervaren de leerlingen elke dag hoe leuk het is om buiten te leren. Op de speelplaats kunnen ze spelen, ontdekken en leren op de nieuwe groene gebieden. De speelplaats heeft onder meer een verkeersplein en avonturenpad en veel paadjes en verstopplekken.

Directeur Ilona Beaumont van Loedoes: “De groene schoolpleinen leveren een bijdrage aan een mooiere en gezondere speel-, leef- en leeromgeving waar iedereen blij van wordt. Een groen, natuurlijk en avontuurlijk speelplein zorgt voor uitdaging, ontwikkeling, veiligheid en versterkt het onderlinge speelgedrag op een positieve manier. En met een moestuin of voedselbosje komen leerlingen, mede dankzij de buitenlessen van onze moestuincoach Yvonne, weer in contact met pure, gezonde voeding.”

Nieuws uit het college blokje online Yvonne Salvino groene schoolplein

Aandacht voor groen

“In november 2023 heeft de gemeenteraad het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs- en Kindfuncties vastgesteld”, vertelt wethouder Yvonne Salvino-Meijer (Onderwijs).”Hierin staat dat we het bij verduurzaming van schoolgebouwen ook belangrijk vinden dat er aandacht is voor het groener maken van speelplaatsen.”

Het begint bij de school

Wethouder Salvino: “Het maken van een groen en duurzaam schoolplein is in eerste instantie het initiatief en de verdienste van de school. Zij zien dat het belangrijk is en nemen het voortouw om met partners een plan te maken en dat uit te voeren. We hopen dat heel veel scholen het goede voorbeeld van Loedoes volgen. Op deze manier zijn we duurzaam én werken we actief aan het welzijn en de gezondheid van kinderen.”

Cookieinstellingen