Bouw eerste fase duurzame woonwijk Absbroek in Geleen gestart

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Op 7 juni is op de bouwlocatie het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van de nieuwe woonwijk Absbroek in Geleen.

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Heijmans Vastgoed ontwikkelen deze wijk met in totaal plek voor circa 230 woningen en 50 zorgwoningen.

Vorig jaar september startte de verkoop van de eerste 42 koopwoningen van Absbroek, een mooi nieuw groen ‘dorp’ tussen de kernen van Sittard en Geleen. Zes weken na de start van de verkoop was de benodigde 70% van de woningen al verkocht. De bouw kan daarom snel van start. Op 7 juni verrichtte wethouder Leon Geilen de officiële starthandeling in het bijzijn van vertegenwoordigers van BPD, Heijmans en de aannemer Smeets Bouw. Ook de eerste kopers waren aanwezig en zo konden de toekomstige bewoners al met elkaar kennismaken.

Eigentijdse architectuur

De wijk wordt breed opgezet met kronkelende straten en een glooiend, groen landschap. De eerste fase omvat 42 koopwoningen en 8 middenhuurwoningen in een grote variëteit: vrijstaande woningen, tweekappers, rijwoningen en ook levensloopbestendige woningen. De woningen van fase 1 krijgen een eigentijdse maar herkenbare Limburgse architectuur, ontworpen door Smink Architecten en Bureau Boosten Rats. Kuiper Compagnons maakte het stedenbouwkundige plan.

Wethouder Leon Geilen: “Sittard-Geleen krijgt er een hele nieuwe wijk bij. Een mooie ontwikkeling in een tijd waarin de vraag naar woningen groot is. Honderden woningen waar mensen een nieuw thuis kunnen creëren. Het mooie aan deze wijk is dat hier twee werelden bij elkaar komen, het gevoel van het dorp in het groen, maar toch in de nabijheid van alle voorzieningen van Geleen en Sittard.“

Helemaal van nu

Stijn Clerkx, ontwikkelingsmanager BPD regio Zuid: “Nieuw Absbroek heeft wel wat weg van een oud Limburgs dorpje en toch is het helemaal van nu. Het is een duurzame, natuur inclusieve ontwikkeling geworden. Zo hebben we een 50-tal lidmaatschappen van de coöperatieve tuinderij Harteveldt met biologisch gekweekte groente aangekocht en gereserveerd voor de kopers die hierin zijn geïnteresseerd. Naast dat het bijdraagt aan het thema duurzaamheid, stimuleert het ook nog eens de onderlinge contacten in de wijk.”

Meer informatie over het project is te vinden op de website Nieuw-Absbroek.

Foto boven dit bericht: Onder het toeziend oog van de nieuwe bewoners, onthulde wethouder Geilen het eerste ‘huis’ in Absbroek: een insectenhotel.

Cookieinstellingen