10.000 stemmen - mega sing-a-long met Ernst Daniel Smid op de Markt in Sittard

01 aug 2017, 7:03 Nieuws
sittard markt september 2015 zonnige dag
Op zaterdag 9 september vindt op de Markt van Sittard de Mega-sing-a-long 10.000 Stemmen plaats met medewerking van onder andere bariton Ernst Daniel Smid.
Bezoekers zingen mee met populaire licht-klassieke muziek zoals o.a. het Slavenkoor van Verdi, alom bekende evergreens van bijvoorbeeld Shaffy en andere heerlijke meezingers, zoals musicalhits. Iedereen mag en kan meezingen. Ernst Daniel Smid en fanfare Concordia uit Ittervoort loodsen alle stemmen vakkundig door het repertoire en langs alle noten. Teksten hoeven ook niet uit het hoofd geleerd te worden. Er worden die avond tekstboekjes uitgedeeld.
Behalve Ernst Daniel Smid zal dan ook een nu nog onbekende inwoner van Sittard-Geleen op het podium staan. Wie dat gaat worden beslist Smid tijdens een unieke masterclass in Schouwburg De Domijnen op zondag 20 augustus. Dan gaat de bekende bariton op zoek naar dé stem van Sittard-Geleen. Zangers en zangeressen, professionals en amateurs, kunnen zich voor deze masterclass inschrijven.

Paspoort niet nodig

De masterclass van Ernst Daniel Smid én de mega-sing-a-long 10.000 stemmen
, maken onderdeel uit van de activiteiten tijdens het themajaar Paspoort niet nodig
bij De Domijnen. De cultureel intendanten van De Domijnen, Michel Sluysmans en Servé Hermans verwennen inwoners van Sittard-Geleen en de regio dit jaar met verschillende uiteenlopende projecten. Zo volgen later dit jaar nog een euregionale tienerruil en Agape , een liefdevol kerstverhaal.

Masterclass Ernst Daniel Smid

Zondag 20 augustus bij Schouwburg De Domijnen. Aanmelden tot 13 augustus bij [email protected] . Bij uw aanmelding dient u ook het lied, waaraan u met Ernst Daniel Smid wilt werken, kenbaar te maken. Op basis van de aanmeldingen wordt een planning gemaakt. Deze ontvangt u uiterlijk 15 augustus. Deelname is gratis.
Meer informatie via www.dedomijnen.nl/extra .