10e DIS Familieloop = 1e Sittard Run Experience

20 feb 2016, 19:49 Nieuws
dis 2015 startschot 15 km
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Sittards bekendste loopevenement vernieuwt. De tiende editie van De DIS familieloop op 17 april gaat verder onder de naam Sittard Run Experience.
Een vernieuwing en uitbreiding van dit bestaande hardloop en wandelevenement met eenobstacle runensportief entertainmentop de Markt in de vorm van een fun runLederhosenrun en een Duitse zeskamp met de naamOktoberfest Spielen.
Nieuw en anders
Door de veranderde wensen van sportende mensen zijn naast hardlopen en wandelen ook obstacle runs een enorm succes. Het voordeel van deze hardloopvariant is dat alle soort sporters gezamenlijk deze uitdaging kunnen aangaan. Een parcours met 15-20 obstakels die je samen met je vrienden of vriendinnen, collega’s of buren kunt proberen te bedwingen. Geen tijdsdruk en vooral veel samenhorigheid om elkaar over de obstakels heen te helpen. Vooraf niet weten wat je aantreft op het parcours en achteraf heerlijk napraten over de zaken die gezamenlijk zijn overwonnen.
Wat kun je verwachten bij de obstacle run?
Modder, water, klimmen en klauteren vergen het uiterste van je en maken elk opstakel dubbel zwaar. Van Cargonetten, tot autobandenbergen, van glijbanen tot modderbakken zullen je verrassen in deze 'city obstacle run'.
Wie kan deelnemen?
De verschillende rondes maken het zwaar, maar de 6km om te starten is een prachtige uitdaging voor de mensen die dit nog nooit hebben gedaan. De 12km is een heerlijke uitdaging voor de geoefende sporter en de 15km is echt voor de 'die-hards'! Voor de kids tot 12 jaar is er een 1000m baan gemaakt en voor de scholieren vanaf 12 jaar is er 2,5km waar ze hun klasgenoten kunnen uitdagen.
Scholen in beweging
In samenwerking met het onderwijs willen wij de scholen in beweging krijgen. Het Dacapo college in Sittard is met een groep leerlingen aan de slag gegaan om eigen obstakels te ontwikkelen en als het gaat lukken zal er één Dacapo obstakel in het circuit geplaatst worden. Verder worden alle kinderen benaderd van de lagere scholen in Sittard-Geleen om lekker te komen klimmen en klauteren.
Scholen die willen deelnemen kunnen contact opnemen met stichting Sportpromotie Sittard door te mailen naar [email protected] of bellen naar 0628951225.
Hardlopen
Vertrouwd zoals in de afgelopen 10 jaar hebben wij ook weer een 5km, 10km en 15km die lopen door de stand en het natuurgebied Kollenberg. Op een geaccelereerd terrein krijgen de lopers afwisselend verhard en onverhard parcours voor de kiezen. Bij de finish is er voor de lopers een blikje SR sportdrink, fruit en een lekker stukje koek. De winnaars kunnen rekenen op leuke prijzen.
Wandelen
Ook dit jaar weer 3 prachtige wandelingen van 10km, 15km en 20 km. Wandelen dooor de natuur rond Sittard-Geleen en Schinnen. Een tocht met 2 mooie rustlocaties waar met muziek en een lekker hapje de gezelligheid van de tocht wordt benadrukt. Voor de gehele familie of voor de geoefende wandelaren is er een tocht die er toe doet.
Fun run en eeuwige roem! - Lederhosenrun
Om aan dit evenement een traditie te gaan verbinden en gezelligheid te koppelen aan sport zullen wij de eerste lederhosen/dirndl lauf van Nederland gaan organiseren. Op een parcours van 1500m zullen de deelnemers enkele obstakels op hun weg tegen komen die de sfeer uitstralen van het Oktoberfeest. Dus niet gewoon maar hardlopen, nee ook enkele obstakels overwinnen. Bij de finish worden de lopers beloond met een heerlijke ½ liter Brand Weizen.
De winnaars bij de dames en de heren worden vip op het komende Oktoberfeest in Sittard. Dit betekent aanwezig bij de officiële opening op vrijdag en een pass Partout voor de hele week. Verder krijgt men ook nog 2x een oktoberfeest diner voor 2 en een kortinsbon voor Lederhosenland.
Zeskamp Oktoberfest Spielen - Spek je clubkas!
Op zes ludieke onderdelen in de stad nemen de verschillende groepen het tegen elkaar op met als hoogtepunt tractor slepen met aan het stuur Miss Oktoberfeest 2015. Met prijzen van 500, 250 en 100 euro een leuke kans om je clubkas te spekken.
Kortom: Heel Sittard-Geleen in beweging
Geef het volk brood en spelen, sport voor een breed publiek en vermaak voor iedereen. Ludieke activiteiten op en rond de Markt van Sittard om lekker je grenzen te verleggen en verrassend om naar te kijken. Het wordt een prachtige dag op 17 april.
affiche sittard run experience