Gezamenlijk fanfareconcert: rood, zwart en blauw klonken als een klok

Sittard-Geleen, 12-11-2012 | Afgelopen zaterdagavond 10 november vond in het Forum in Sittard een uniek concert plaats met als thema: Wereldmuziek.

Sittard-Geleen, 12-11-2012 | Afgelopen zaterdagavond 10 november vond in het Forum in Sittard een uniek concert plaats met als thema: Wereldmuziek.

De drie Sittardse fanfares, Sint Barbara uit Sanderbout, Sint Caecilia uit Broeksittard en Sint Jan uit Leyenbroek musiceerden die avond samen als één groot orkest met 80 muzikanten. Rode, blauwe en zwarte uniformjassen gingen muzikaal uitstekend samen op het podium. Na afloop van het concert trouwens ook.

Samen op de bühne: St.-Caecilia uit Broeksittard, St.-Barbara uit Sanderbout en St.-Jan uit Leyenbroek. Foto: Ton Dirkx. Klik op de foto voor grotere weergave.

Een goed bezochte en mooie uitvoering. En eentje die respect verdiend, vooral ook omdat er diverse muziekstukken ten gehore werden gebracht door corpsen die nou niet echt regelmatig samen optreden en dan ook nog eens onder leiding van steeds wisselende dirigenten. De ene dirigent heeft nou net een andere manier van aangeven dan zijn collega, maar kennelijk hadden de corpsen individueel en gezamenlijk de werken zo goed gerepeteerd dat het niet gewend zijn aan één bepaalde directiestijl geen rol meer speelde.

Jeugdfanfaar Zitterd o.l.v. Paul Erens.  Foto: Ton Dirkx. Klik op de foto voor grotere weergave.

Tevens werd die avond een verdienstelijk optreden verzorgd door de Jeugfanfaar Zitterd. Deze jeugdfanfare is vijf jaar geleden door de fanfares gezamenlijk opgezet omdat zij hun jeugdleden de gelegenheid wilden geven om regelmatig eens op het eigen niveau te concerteren, dus zonder dat er automatisch een tweede of derde partij (hm-ta-ta, hm-ta-ta, hm-ta-ta-ta) op de pupiter komt te liggen, maar dat er ook eens een solopartij of een melodiepartij kan worden gespeeld. De ondersteuning van de zwaardere instrumenten wordt daarbij wel geleverd door de seniorleden, want je kunt een joch van 10 jaar oud toch moeilijk een baspartij laten blazen.

Cookieinstellingen