Filmwedstrijd Secret City – Geheimen van de stad

Foto:

In aansluiting op het kunstproject Secret City van Museum Het Domein, organiseert Filmhuis Het Domein een filmwedstrijd voor korte films onder dit thema. Iedereen uit zowel Nederlands als Belgisch Limburg mag meedoen, net als andere mensen met een aantoonbare band met Limburg. 

Van 24 augustus 2013 tot en met 9 februari 2014 vind in Sittard-Geleen het kunstproject Secret City plaats.  Twee Britse kunstenaars hebben in een reeks kunstprojecten de verborgen kanten getoond van onder andere Manchester en Edinburgh. In Nederland hebben ze dat eerder gedaan in Zoetermeer en nu volgt de tweede Nederlandse stad: Sittard-Geleen.
Het thema van de in te sturen film is ‘Geheimen van de stad’. Vorm en inhoud zijn niet gebonden aan voorwaarden, vrije interpretatie slaat de klok en alles mag, van een experimentele film tot een documentaire of animatie, gemaakt met een professionele camera of simpelweg met de videofunctie van uw mobiele telefoon.
 
De lengte van de film is tenminste 1 minuut en ten hoogste 10 minuten. Deelnemers kunnen hun films insturen tot en met 15 september.
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 13 oktober 2013 in Filmhuis het Domein te Sittard. Daarbij worden de beste inzendingen vertoond. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem een geldprijs van 500 euro, de nummers twee en drie krijgen respectievelijk 250 en 100 euro.
De producties worden gejureerd door een ervaren en terzake kundige jury: Hay Joosten (voormalig consulent Audio Visuele Media van het Huis voor de Kunsten), Maarten Welzen (Welzen studios) en Stéphanie van den Brand (programmeur Filmhuis het Domein).
Meedoen?
Verstuur uw film uiterlijk 15 september samen met een ondertekend inschrijvingsformulier via bijvoorbeeld wetransfer.com naar: [email protected]
Meer informatie
De volledige wedstrijdvoorwaarden en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.filmhuishetdomein.nl
Secret City Sittard-Geleen wordt georganiseerd door Museum het Domein in Sittard. Meer informatie over het project Secret City vindt u op de site van het museum. www.hetdomein.nl.
Bezoek voor meer informatie over de initiatiefnemers van het Secret City project, of misschien wel om inspiratie op te doen voor uw eigen film deze website.
Cookieinstellingen