Schaamnaam: Till Bal is gekste naam van 2013

De gekste naam van 2013 is bekend: Till Bal. Ieder jaar kiezen 3FM-dj’s Coen en Sander de bijzonderste namen van Nederland uit. Luisteraars konden stemmen op hun favoriete naam.

De lijst bestond nog uit meer aparte namen: Ab Louws, Bennie Thuis, Dick Tevreden en Wil de Pijper. De 70-jarige Till heeft uiteindelijk de felbegeerde prijs weten te winnen in De Coen & Sander Show. Al 49 jaar heeft ze deze naam, sinds haar trouwen met de heer Bal. 
“Dankjewel”, reageerde de 70-jarige Till in de uitzending. “Ik vind het prachtig. Ik ben altijd blij als ik iets krijg.” Lantinga stelde vervolgens dat het nog maar de vraag was of er een prijs aan de titel verbonden is. “Ik dacht dat ik een stofzuiger zou krijgen”, aldus Till.
De winnares heeft nooit overwogen een andere naam aan te nemen. “Daar heb ik nooit aan gedacht.” Ook heeft ze geen spijt van haar naam. “Nee hoor, echt niet.” 
Eerdere jaren
Winnaars van vorige jaren waren Stanley Messie, Fokje Modder, Con Domen, Louwe Pruim en Hendy Keppy. Zij moesten het opnemen tegen rivalen als Yvette Kip, Beau ter Ham, Trui Halfmouw, Constant Lam, Truusje Spetter-Kwak, Annebelle Blaas en Robin Hoedjes. 
Cookieinstellingen