Sittard-Geleen heeft eerste zonatlas van Limburg

Foto:

Donderdag lanceerde wethouder Ruud Guyt officieel de eerste interactieve zonatlas van Limburg. Dit interactieve instrument voor het grondgebied Sittard-Geleen is gemaakt in samenwerking met Klimaatverbond Nederland en geeft de zonne-energiepotentie voor alle daken binnen de gemeente weer. 

De Zonatlas is sinds kort beschikbaar voor Nederlandse gemeenten. 
 
Wethouder Ruud Guyt (Duurzaamheid): “De gemeente wil met dit initiatief inwoners en bedrijven helpen met energiebesparing en energieopwekking door het gebruik van zonne-energie. Bovendien helpt de Zonatlas om onze gemeentelijke doelstellingen op energiegebied te realiseren. Vanaf nu kunnen inwoners een actieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente en met dit instrument in één oogopslag zien welke daken in een gemeente geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie. Vervolgens kunnen ze met een eenvoudige rekenmodule uitrekenen wat de investering hen zal opleveren.” De Zonatlas is niet alleen geschikt voor huishoudens. Ook scholen en bedrijven kunnen zien welke kansen er liggen voor het opwekken van duurzame energie. 
 
In Nederland maken op dit moment Arnhem, Tiel, Groningen, Ten Boer, Dordrecht, Eindhoven, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht en  Boxtel al gebruik van de Zonatlas. 
Cookieinstellingen