Veiligheidsmaatregelen Oktoberfeest

Foto:

Omwille van de veiligheid van de bezoekers van het Oktoberfeest in Sittard wordt naast de reguliere veiligheidsmaatregelen, zoals extra politie-inzet en particuliere beveiliging, ook dit jaar weer gebruik gemaakt van cameratoezicht.

De inzet van een aantal mobiele camera’s heeft in 2012 voor het eerst plaatsgevonden en is goed bevallen. De inzet droeg ook bij aan een betere veiligheidsbeleving bij de bezoekers. Burgemeester, politie en OM hebben daarom besloten ook dit jaar gebruik te maken van camerabewaking.
Er zal met 4 camera’s worden gewerkt. Twee worden er op de Markt geplaatst en 2 op het feestterrein bij de feestpaviljoens.
Door camera’s in te zetten kan de politie sneller vaststellen of er ergens problemen zijn om daar vervolgens snel en gericht op te kunnen reageren.
Sluitingsuur horeca
De burgemeester heeft daarnaast besloten, om net als vorig jaar de sluitingstijd van horecabedrijven in het stadsdeel Sittard op dinsdag en woensdag gelijk te stellen aan de sluitingstijd van de feestpaviljoens. De horeca is die dagen tot 01.00 uur geopend.
Cookieinstellingen