Fortuna Sittard supporters organiseren vreedzame mars

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de wedstrijd Fortuna Sittard – MVV organiseert het Fortuna Supporters Collectief – een bundeling van de diverse supportersgroepen van de club – op zaterdag 26 oktober voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Achilles’29 een vreedzame mars naar het stadion.

Het supporterscollectief: “De doelstelling is overduidelijk: we willen vreedzaam aandacht vragen voor het onrecht dat ons is aangedaan en het statement afgeven dat stigmatisering van de voetballiefhebber in de media eens moet stoppen.”
Deelnemers wordt gevraagd zich vanaf 15.30 uur te verzamelen bij Café Brand Taveerne. De mars begint om 17.00 uur. 
“Alle Fortuna Fans en/of voetballiefhebbers in Limburg zijn van harte uitgenodigd. We willen bij deze graag expliciet benadrukken dat de hele familie welkom is. Kinderen, grootouders, senioren, gehandicapten, allochtonen, rijk en arm… iedereen is van harte welkom.”
Het optreden van politie en ME na de wedstrijd van 4 oktober was aanleiding voor veel klachten. Op grond daarvan loopt er momenteel nog een onderzoek naar de gang van zaken rond die wedstrijd, waarin zowel het gedrag van de supporters als dat van politie en ME onderwerp van onderzoek zijn.
Cookieinstellingen