Succes Oktoberfeest doorgedrongen in Hilversum

Foto:

Dat het Oktoberfeest in Sittard-Geleen – het grootste van Nederland – een daverend succes is, is intussen ook doorgedrongen boven de rivieren.

Op Radio 1 was dinsdagmiddag een korte reportage te horen over het grootste najaarsfeest van het zuiden. Als er meer dan 200.000 bezoekers op een feest met kermis en feestpaviljoens met artiesten afkomen, dan moet dat toch wel iets bijzonders zijn.
De radioverslaggever bezocht o.a. Lederhosenland, de feestkledingwinkel die sinds het eerste Oktoberfeest haar assortiment lederhosen en dirndels zag groeien van een paar rekken kleding naar vele vierkante meters verkoopoppervlak. “Als het zo doorgaat wordt het qua verkoop nog groter dan carnaval.”
De keuze ‘Oktoberfeest of carnaval’ valt regelmatig uit in het voordeel van het Oktoberfeest. “Maar het wordt toch nooit belangrijker dan carnaval, want carnaval is toch de basis,” zo meent Sjef Schurgers, die aan de bakermat van het Sittardse Oktoberfeest heeft gestaan en sindsdien onlosmakelijk met het evenement is verbonden.
En het verschil met München? “In München is de muziek het behang, hier is de muziek de hoofdmoot van het feest.”
Cookieinstellingen