Resultaten controleactie mobiel banditisme

Tijdens de grote politiecontroleactie in de nacht van vrijdag op zaterdag – in het kader van de strijd tegen mobiel banditisme – heeft de politie onder meer enkele personen aangehouden.

Verder werden tientallen bekeuringen uitgeschreven en meerdere auto’s in beslag genomen. De controle liep vanaf vrijdagavond en duurde tot diep in de nacht.
Bij de controles werden tientallen bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten, zoals het niet dragen van een autogordel, bellen onder het rijden en rijden zonder rijbewijs. Door de Belastingdienst zijn diverse openstaande boetes geïnd en bij de actie aan de autosnelweg A67 werd een viertal auto’s in beslag genomen, in verband met openstaande vorderingen. Met behulp van de ANPR werden in totaal enkele honderden automobilisten gecontroleerd.
Bij de Maasbrug aan N280 in Roermond, de omgeving van de grensovergang van de Napoleonsbaan (N273) nabij Ittervoort en vlakbij de grensovergang met de A67 in Venlo werden diverse auto’s gecontroleerd. Ruim 100 medewerkers van de politie, de Belastingdienst, Douane, het Openbaar Ministerie en de Landelijke Eenheid waren betrokken bij de controles in de regio Noord- & Midden-Limburg. Daarnaast voerden agenten mobiele controles uit bij een aantal secundaire wegen.
Cookieinstellingen