Opening Kamers met Kansen

Foto:

Vanaf 1 april start in de gemeente Sittard-Geleen het project Kamers met Kansen, waarmee een tiental jongeren op weg wordt geholpen naar volledig zelfstandig wonen.

Wethouder Berry van Rijswijk: “De jeugdzorg biedt mogelijkheden voor jongeren tot 18 jaar, daarna worden ze geacht zelfstandig te kunnen wonen. De praktijk wijst uit dat deze jongeren soms wel nog een steuntje in hun rug nodig hebben. Voor deze doelgroep is het project met name bedoeld.”
Over Kamers met Kansen
De gemeente Sittard-Geleen, ZOwonen en Moveoo bieden via het project Kamers met Kansen tijdelijke huisvesting aan jongeren die een extra steuntje in de rug nodig hebben om zelfstandig een goede toekomst op te bouwen. Veelal is de thuissituatie voor deze jongeren niet optimaal waardoor het volgen van een opleiding of het vinden van werk niet vanzelf gaat. Ton Mans, directeur-bestuurder ZOwonen: “Alle kamers zijn verhuurd. Dat bewijst dat we samen voorzien in een nieuwe maatschappelijke behoefte in de regio. ZOwonen heeft deze uitdaging graag opgepakt en is trots op het resultaat”. 
Om deze jongeren te ondersteunen naar zelfstandig wonen biedt het project hun een thuis waarbij zij ook actief begeleid worden naar werk of scholing. Kamers met Kansen is een landelijk project dat al op 50 plaatsen is toegepast. Het concept is succesvol. De bedoeling is dat na een periode van één tot anderhalf jaar de jongeren doorstromen naar zelfstandige woonruimte, beschikken over een baan of een opleiding volgen. Via het project helpen we dus deze jongeren om zo snel mogelijk een zelfstandig bestaan op te bouwen
Feestelijke start
Op maandag 17 maart hebben wethouder Berry van Rijswijk en directeur Ton Mans (ZOwonen) de symbolische sleuteloverdracht verricht aan de eerste bewoners van het projectpand Kamers met Kansen aan de Oude Markt in Sittard.
Cookieinstellingen