Lionsclub doneert I-Canes

Foto: Stichting I-Cane

Burgemeester Sjraar Cox biedt op uitnodiging van de Lionsclub Sittard-Geleen donderdagavond twee I-Canes aan aan twee daarvoor door de blindenvereniging voorgedragen leden.

De I-Cane Mobilo is een intelligente blindenstok waarin de functie van de traditionele ‘witte stok’ is verrijkt met moderne navigatie- en sensortechnnologie. Via de verbinding met een smart phone werkt het als een navigatiemiddel dat tevens in staat is om hoogteobstakels in de looproute te detecteren. 
Vooral dankzij die navigatiemogelijkheid kan een blinde nu zijn route bepalen en lopen zonder te struikelen of te verdwalen. 
De slimme blindenstok is in Limburg ontwikkeld met dank aan een aantal private financiers. Sinds kort wordt de stok ook in Limburg gemaakt. Het kantoor van I-Cane Mobilo is gevestigd in Sittard.
De I-Canes worden betaald uit de Goede-Doelenpot van de Lionsclub Sittard-Geleen. De feestelijke aanbieding vindt plaats in hotel Merici aan de Oude Markt en wordt bijgewoond door de blindenvereniging, leden van de Lionsclub Sittard-Geleen, producent I-Cane Mobilo en het bedrijf dat de gebruikersinstructie en -training verzorgt.
» zie ook I-Cane
Cookieinstellingen