Verlaagde parkeertarief blijft voorlopig gelden

Foto:

Het parkeertarief in de centra van Sittard en Geleen blijft voorlopig op het huidige lagere niveau. Het college van B&W heeft dat principebesluit genomen. Het huidige tarief is één euro per uur, met een maximum van vijf euro per dag.

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft een jaar geleden aangegeven dat het parkeertarief verlaagd kon worden in het kader van de integrale centrumaanpak. In september 2013 is dat vervolgens daadwerkelijk gebeurd. “Deze proef zou eigenlijk tot 1 juli van dit jaar duren. In het coalitie-akkoord hebben we afgesproken om rondom parkeren een integrale afweging te maken. In afwachting daarvan handhaven we nu het lage tarief”, zegt wethouder Noël Lebens (parkeren). 
Concreet betekent dit dat op vrijwel alle parkeerterreinen in Sittard en Geleen één euro per uur betaald moet worden, met een maximum van vijf euro per dag. Op het Tempelplein en het Stationsplein in Sittard is het tarief twee euro per uur en op de parkeerplaatsen bij de supermarkten aan de Brugstraat en de Parallelweg moet 50 cent per uur betaald worden.
Wethouder Lebens gaat er vanuit dat de in het coalitieakkoord genoemde integrale afweging binnen nu en een half jaar vorm kan krijgen, maar hij benadrukt dat zorgvuldigheid belangrijker is dan snelheid. Bij de integrale afweging wordt – in het kader van het uitnodigend karakter van de stad – ook gekeken of de parkeertarieven kunnen differentiëren naar locatie, dag en tijdstip.
Cookieinstellingen