Schuilplek speeltuin De Roetsj opgeleverd

Foto:

Speeltuin De Roetsj in het Limbrichterveld in Sittard beschikt nu over een wacht- en schuilruimte voor kinderen die met speciaal vervoer naar de speeltuin worden gebracht. Voorzitter Liny Coenen van De Roetsj ontving donderdagochtend de sleutel uit handen van architect Hay Verbruggen.

De Roetsj is de enige speeltuin in de omgeving waar alle paden naar de speeltoestellen zijn verhard. Daarmee is de speeltuin volledig rolstoeltoegankelijk. 
Voorzitter Liny Coenen van Speeltuin De Roetsj: “De kinderen die er komen spelen worden ’s ochtends met een busje afgezet bij de speeltuin. Vroeger bleven de busjes dan staan, maar ten gevolge van de bezuinigingen vertrekken ze nu direct na het afzetten van de kinderen om pas enkele uren later terug te keren om de kinderen weer op te halen. Wanneer het in de tussentijd ging regenen hadden de kinderen geen plek om te schuilen. Die plek is er nu gelukkig wel.” 
De schuilruimte is mede dankzij steun van de Eline Foundation tot stand gekomen. De Eline Foundation ontving in 2013 de opbrengst van de eerste Maatjestref in Sittard-Geleen en sluisde dat geld door naar speeltuin De Roetsj. 
Foto boven het bericht: van links naar rechts Jim Hamers (aannemer), Hay Verbruggen (architect), Liny Coenen (voorzitter De Roetsj), Louis Vahsen (Vahsen Staalconstructies) en Hay Houben (vrijwilliger bij De Roetsj).
Projectbord bij speeltuin De Roetsj
de-roetsj-uitbreiding-projectbord
Cookieinstellingen