Automatische kentekenplaatwisselaar betrapt

Foto:

Een automobilist uit Sittard-Geleen was kennelijk zijn boetes voor begane verkeersovertredingen zo zat dat hij een slimme list bedacht. Althans: dat dacht hij. 

Hij bouwde een op afstand bedienbare kentekenplaatwisselaar in zijn auto in. Helaas voor hem viel hij door de mand toen een politiepatrouille de auto zonder kentekenplaat spotte voor een verkeerslicht. Toen hij werd aangehouden floepte er een geldige kentekenplaat van onder de bumper tevoorschijn.
Onderzoek wees uit dat de eigenaar van de auto een systeem had gebouwd waarmee hij door middel van een druk op de knop de kentekenplaat kon laten verdwijnen of weer tevoorschijn kon ’toveren’. Het kwam hem op een stevige boete te staan.
De politie: “Voor u en ons heel vervelend als dit een voertuig zou zijn waarmee een doorrijding na een ongeval gepleegd wordt, getankt wordt zonder te betalen of een ander misdrijf mee gepleegd wordt. Dit is dus verboden. Een kentekenplaat moet goed zichtbaar gemonteerd zijn op de plaats die daarvoor bedoeld is.”
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=783333671686795&set=pcb.783335391686623&type=1&theater
Cookieinstellingen