Kunst – ruimte – cultuur – fashion – events

Sittard heeft er een collectief van creatieve pioniers bij: PULP wil kunst, ruimte, cultuur, fashion en events verbinden. En dat allemaal om de inwoners van Sittard-Geleen de wereld van cultuur op een eigentijdse manier te laten ontdekken en beleven. 

Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus worden onder de noemer PULP verschillende activiteiten georganiseerd, geïnspireerd op de stedelijke ontwikkelingen in Berlijn, New York, Londen en Detroit. Het festival, een combo van fashion en art, wordt op zondag gehouden op de CultuurKweek, ook wel bekend als het Maaslandpark oftewel de locatie van het voormalige Maaslandziekenhuis. Daarnaast zijn er op zaterdag activtiteiten in de binnenstad
Twee dagen lang valt er het nodige te zien, te leren en te genieten van live muziek, films, kunst, exposities en workshops en dat allemaal in een lekker ontspannen sfeer.
Dit creatieve initiatief is ontstaan vanuit een collectief van jonge ondernemers. Romy Wauben van Creamy marketing en ROOM|HOUT zegt hierover: “De stad heeft genoeg te bieden qua binnenstad, mooie locaties en cultuur. FEE Conceptstore heeft bewezen dat innovatieve concepten aanslaan en er ruimte is voor fashion en art. Wij willen dit nog verder versterken en de atmosfeer die heerst in rauwe, urban gebieden hierheen halen.”
Floor Schmeitz, F&YOU en ROOM|HOUT, vult aan: “Door verschillende initiatieven zoals Cultuurkweek, FEE Conceptstore en Z I N te verbinden laten we zien wat er in korte tijd mogelijk is. We zijn afgelopen jaar ter inspiratie naar verschillende events geweest, zoals Fashionclash Maastricht en In-fashion Utrecht. Ook hebben we gekeken naar concepten in Amsterdam, Melbourne, Berlijn en London. We proberen innovatief te zijn en op een andere manier te kijken naar het aanbod in de stad.”
De activiteiten op zaterdag en zondag zijn gratis te bezoeken, maar vol=vol. 
Meer informatie over de verschillende activiteiten, de bands en de workshops is te vinden op de Facebookpagina van PULP. Het collectief bestaat op dit moment uit ROOM|HOUT, Creamy Marketing, F&YOU, FEE Conceptstore + Café, Z I N, Cultuurkweek Sittard, buro 046, PULP festival & RUUMte.
Programma
Trefwoorden rond het programma van PULP: live music – organic – theatre – workshops – vintage – design – yoga – market – graffiti – camp fire sessions

Zaterdag 23 augustus
Lucidity Workshops + Expo
10.00 – 17.00 uur 
Putstraat 18 Sittard
Celluloid Night, Movie, popcorn & drinks 
22.00 – 01.00 uur
hoek Limbrichterstraat-Walstraat Sittard
(kruispunt Walstraat)
Zondag 24 augustus
PULP Festival
10.00 – 18.00 uur
CultuurKweek Park
Walramstraat-Overhovenerstraat Sittard
Bron: Uit -Magazine
Cookieinstellingen