Nieuwstadtse wijkagent extra beschermd

Foto:

De voormalige uitbater van café ’t Nestje stond woensdag voor de rechter in Roermond. Hij was aangeklaagd wegens ernstige bedreiging van een wijkagent in Nieuwstadt.

Dat meldt Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Naar aanleiding van de bedreigingen heeft de politie extra veiligheidsmaatregelen rond hun collega genomen. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 150 dagen, waarvan 80 dagen voorwaardelijk. De rechter doet op 27 augustus uitspraak in deze zaak.
Café ’t Nestje aan de Markt in Nieuwstadt werd op donderdag 3 juli 2013 op last van burgemeester Hessels van Echt-Susteren gesloten. Dat gebeurde nadat er op verzoek van de gemeente Echt-Susteren een onderzoek was ingesteld naar de handel en wandel van de kroegbaas door bureau Bibob, toen de uitbater een nieuwe vergunning aanvroeg. Dat onderzoek leverde een negatief advies op. De man zat eerder zes jaar in een Duitse cel vanwege een aantal gewapende overvallen. De bedreigingen aan het adres van de wijkagent werden geuit tijdens de sluiting van zijn café.
Het café kwam landelijk in het nieuws vanwege de zaak Frankie Maggen. Die raakte er in de nacht van 5 op 6 april 2013 betrokken bij een opstootje tussen een aantal gasten. Sittardenaar Maggen probeerde de ruzie te sussen, maar werd vervolgens zelf het doelwit van agressie en vluchtte naar buiten. Daar is verschillende keren op hem geschoten en raakte hij gewond aan zijn benen. 
Nadat hij zijn verwondingen in het Orbis MC had laten behandelen ging Maggen naar zijn huis in Sittard. Twee dagen later werd hij, terwijl hij op de bank in zijn woonkamer lag te slapen, door het hoofd geschoten. Het onderzoek in deze zaak loopt nog steeds.
Cookieinstellingen