Salsa Flashmob voor Spieren voor Spieren

Foto:

Een flashmob is een actie waarbij – voor de omgeving bij wijze van totale verrassing – vanuit het niets een groep personen opduikt in de openbare ruimte om daar ‘iets’ te doen.

Dat ‘iets’ kan van alles zijn, van het spelen van een toneelstukje, het zingen van een lied, het brengen van een dansje … als het maar de verbazing en aandacht van het publiek oproept. Dat kan zomaar voor de lol zijn, maar het kan ook met een gericht doel gebeuren.
Een flashmob hoort dus een verrassing te zijn, die dan ook liefst onaangekondigd wordt uitgevoerd. Maar soms is enige bekendheid vooraf gewenst, zeker wanneer de actie is bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel. In dit geval is dat Spieren voor Spieren.
Op zondag 14 september wordt om 16:00 uur een Salsa Flashmob gehouden op de Sittardse Markt. Het is de bedoeling dat de deelnemers zich om 15:00 uur verzamelen bij de ingang van de Odaparking aan de Haspelsestraat, om van daaruit verspreid naar de Markt te gaan.
» actie voor Spieren voor Spieren
De organisatoren van de flashmob benaderen ook de dansscholen in de regio om mee te doen aan de actie en om een bedrag te doneren. Deelnemers kunnen zich natuurlijk ook door hun familie, vrienden en bekenden laten sponsoren.
Harmonie speelt Salsamuziek
Er worden twee Salsanummers gedanst, één dans op muziek uit een geluidsinstallatie en één – en dat is toch wel bijzonder – op live muziek van Harmonie St.-Joseph uit Sittard.
Cookieinstellingen