Wielerorganisaties bundelen krachten

Onder leiding van sportwethouder Ruud Guyt heeft afgelopen weekend de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van het wielerplatform Sittard-Geleen. 

De vertegenwoordigers van Wielervereniging Bergklimmers, Wielercomité Buchten, Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen, Mountainbike Event Watersley en Stichting Wielerbaan Geleen, hebben afgesproken om onder leiding van de gemeente te komen tot een zo groot mogelijke krachtenbundeling in het belang van de wielersport in Sittard-Geleen.
Wethouder Ruud Guyt (o.a. Sport): “Afgesproken is in de toekomst waar mogelijk samen te werken en in ieder geval kennis en ideeën uit te wisselen. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar stimulering van het wielrennen onder jongeren. Maar ook de organisatie van wielerevenementen, de relatie met vrijwilligers (signaleurs) en de wielerberichtgeving in de media heeft de aandacht. Allen aanwezigen onderstrepen het belang van deze krachtenbundeling en hebben hun actieve medewerking toegezegd.”
Het overleg over de ontwikkeling van de wielrensport in Sittard-Geleen zal vooralsnog één keer per twee maanden plaatsvinden. 
Cookieinstellingen