Bomvol programma Sint Rosa Festival

Het Sint Rosa Festival in Sittard-Geleen is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. Rondom de traditionele Sint Rosakermis is een cultureel programma ontstaan om trots op te zijn.

Augustus is Sint Rosamaand in Sittard, de maand waarin stadspatrones Sint Rosa van Lima wordt vereerd met kerkelijke vieringen en bidprocessies. De processie die op de laatste zondag van augustus van de St. Michielskerk op de Markt naar de Sint Rosakapel op de Kollenberg trekt is wijd en zijd bekend.
Met Sint Rosa trekken veel oud-Sittardenaren – net als met Sint Joep – weer een dag terug naar hun oude stad, om deel te nemen aan de processie en banden aan te halen met oude bekenden. Het thema van de Rosaviering dit jaar onderstreept dat nog eens extra: ‘Vroeger en nu… Sint Rosa blijft ons verbinden’.
De traditionele Sint Rosakermis is een aantal jaren geleden veranderd in een nostalgische kermis met oude kermisattracties, waaromheen stilaan steeds meer culturele activiteiten werden aangeboden. Zo ontstond het Sint Rosa Festival, een plezierige mix van kunst, theater, muziek en mooie lokale tradities en folkore, dat zonder meer een bezoek waard is.
Het uitgebreide programma begint op vrijdag 29 augustus en loopt tot en met dinsdag 2 september. 
Programma Sint Rosa Festival
Cookieinstellingen