Rozen met Sint Rosa – Museum Het Domein

Foto:

Op zondag 31 augustus – Sint Rosa zondag – vinden in het kader van het Sint Rosa Festival verschillende activiteiten plaats in en bij Museum Het Domein.

Zo staat op het museumpleintje ‘de roos’ centraal: u vindt er diverse kraampjes met allerlei rozenstruiken. Rozenkenner Pascal Jongen van Marnis kwekerij geeft informatie en uitleg over de roos. Er is en workshop rozenbalsem maken door Jacky Peters van Angelgarden, ook cosmetica en rozenolie zit in het geurige aanbod. Vanuit Museum Het Domein wordt een heuse Rosa-cocktail gelanceerd door Sieglien! 
Afrikaanse verhalen in de tuin
In samenwerking met Biblionova verzorgt de Nederlandse professionele verhalenvertelster Angele Jorna tijdens het Sint Rosa festival in de achtertuin van Museum Het Domein een voorstelling samen met Lamin Kuyateh. Angele vertelt Afrikaanse verhalen. Haar expressieve optreden wordt muzikaal ondersteund door Lamin op de kora en andere Afrikaanse instrumenten. Precies zoals het in Afrika onder de grootste boom in het dorp gebeurt. Aanvang 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.
Gratis toegang tot de tentoonstellingen
Tijdens Sint Rosa zijn de tentoonstellingen in Museum Het Domein gratis toegankelijk. Zowel Limburgs Atlantis – een ander verhaal over de eerste boeren – op de afdeling Stedelijke Historie als Out-Smarting Capitalism van The Yes Men op de afdeling hedendaagse kunst zijn gratis te bezoeken.
Filmhuis Het Domein
In Filmhuis Het Domein is speciaal voor Sint Rosa, een nostalgisch filmprogramma te zien. Het filmhuis draait op vrijdag 29 augustus om 20.00 uur en zondag 31 augustus om 14.00 uur de films ‘Heilige Rosa’ van Hans Heijnen en ‘Sacramentsdag en de tranen van de koning’ van Claudia Hoedemaker. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Reserveren via de website www.filmhuishetdomein.nl is verstandig.  
Cookieinstellingen