Bedenkingen bij De DoMIJNen

Foto:

Sponsors en de Vrienden van Het Domein maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het museum. Dat meldt  Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad woensdag.

Het Domein heeft in de jaren van haar bestaan een uitstekende naam opgebouwd in de museumwereld en slaagt er tot op heden steevast in om exposities van hoge kwaliteit in huis te halen.
Met het opgaan van het museum in De DoMIJNen, het cultuurbedrijf in oprichting waarin naast het museum ook Biblionova, ArtAmuse, de Stadsschouwburg en het Euregionaal Historisch Centrum worden ondergebracht om ‘meer met minder’ te kunnen doen vrezen de Vrienden van Het Domein dat de kwaliteit van de exposities en de zelfstandigheid van het museum in de keuze van de te varen koers gevaar lopen. Dat zou funest kunnen zijn voor het Museum.
Het ondernemingsplan van De DoMIJNen wordt in de komende raadsvergadering van 25 september behandeld. Het college van B&W vroeg in het begeleidend schrijven waarmee het plan werd aangeboden aan de raad om ‘geen wensen en bedenkingen’ te uiten. Dat laatste zal waarschijnlijk niet gaan lukken. Lokaal Belang en DNA hebben al hun misnoegen over de gang van zaken geuit. DNA heeft dat gedaan door een brief aan het college te sturen, waarin wordt aangegeven dat de tijd om op het ondernemingsplan te reageren veel te kort is om een dergelijk ingrijpende operatie inhoudelijk goed te behandelen.
Cookieinstellingen