OPA bezorgd om privacy burgers

De raadsfractie van OPA vraagt zich af in hoeverre de gemeente Sittard-Geleen de vertrouwelijkheid en de beveiliging van de informatie over burgers op orde heeft.

De vertrouwensrelatie cliënt-gemeente-zorginstanties moet zodanig vorm worden gegeven dat de privacy van de burger wordt gerespecteerd. Zowel de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) als het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben op het belang daarvan bij de decentralisaties gewezen. Het college van B&W en de gemeenteraad zijn het daar volledig mee eens.
OPA heeft het college van B&W schriftelijk een aantal vragen gesteld, nu op de agenda van de raadsvergadering als agendapunt het ‘Vaststellen Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen Sittard-Geleen 2014’ is opgenomen.
Aanleiding voor de vragen is dat veel gemeenten de vertrouwelijkheid en beveiliging van privacygevoelige gegevens van burgers nog niet op orde hebben. De partij is bang dat na de drie decentralisaties (jeugdzorg, WMO en participatie) privacygevoelige informatie van burgers op verkeerde plekken terecht kan komen.
Cookieinstellingen